Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Cześć,  planuję w końcu zrobić upragade w w moim kinie domowym. Obecnie mam amplituner Denon X2700H, z przodu Wharfedale Quartz Q7/Q1, subwoofer też od nich + tyły Monitor Audio Bronze FX.

Budżet to ok 15k. Algorytym podpowiada mi ciągle Klipsche. Pytanie czy to będzie najlepszy wybór i czy amplituner to pociągnie :) Tyły raczej powinny zostać.

Mam telewizor oraz projektor FULL HD (120 cali z ekranem) Więc warunki do oglądania są. Całośc ma ok 35 m2.

Edytowano przez VanS
Napisano (edytowany)

2 razy Klipsch RP1200 SW plus Denon X3800 albo Onkyo RZ30 lub 70 (nie 50), lub Pioneer lx805. Amplituner ma mieć niezależne wyjścia sub i licencje dlbc

Plus Dirac Live Bass Control. W przyszłości dodać do tego zestawu Atmos (2 lub 4 kanały). W przypadku zakupu Denona zupgradowac Diraca do ART. To bym zrobił jeżeli to system stricte kinowy. 

Edytowano przez PanKlor
Napisano (edytowany)

Duże kolumny wcale nie są potrzebne w kinie. Dlatego zrobiłbym tak jak napisałem. Kino to efekty. Dobrze zestrojone subwoofery spowodują że uslyssysz więcej oraz dźwięk będzie potężniejszy. Nie uzyskasz aż takiego efektu zmieniając głośniki. Sama elektronika też nie wystarczy. Potem zmieniłbym centralny. 

Edytowano przez PanKlor