VanS Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) Cześć, planuję w końcu zrobić upragade w w moim kinie domowym. Obecnie mam amplituner Denon X2700H, z przodu Wharfedale Quartz Q7/Q1, subwoofer też od nich + tyły Monitor Audio Bronze FX. Budżet to ok 15k. Algorytym podpowiada mi ciągle Klipsche. Pytanie czy to będzie najlepszy wybór i czy amplituner to pociągnie Tyły raczej powinny zostać. Mam telewizor oraz projektor FULL HD (120 cali z ekranem) Więc warunki do oglądania są. Całośc ma ok 35 m2. Edytowano 3 godziny temu przez VanS Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu (edytowany) 2 razy Klipsch RP1200 SW plus Denon X3800 albo Onkyo RZ30 lub 70 (nie 50), lub Pioneer lx805. Amplituner ma mieć niezależne wyjścia sub i licencje dlbc Plus Dirac Live Bass Control. W przyszłości dodać do tego zestawu Atmos (2 lub 4 kanały). W przypadku zakupu Denona zupgradowac Diraca do ART. To bym zrobił jeżeli to system stricte kinowy. Edytowano 3 godziny temu przez PanKlor Odpisz, cytując
VanS Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu Myślałem, żeby najpierw zacżąć od wymiany głośników na przodzie - central i kolumny. Rozumiem, że to jednak zły kierunek i najpierw elektronika? Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowany) Duże kolumny wcale nie są potrzebne w kinie. Dlatego zrobiłbym tak jak napisałem. Kino to efekty. Dobrze zestrojone subwoofery spowodują że uslyssysz więcej oraz dźwięk będzie potężniejszy. Nie uzyskasz aż takiego efektu zmieniając głośniki. Sama elektronika też nie wystarczy. Potem zmieniłbym centralny. Edytowano 2 godziny temu przez PanKlor Odpisz, cytując
VanS Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Dzięki No tego się nie spodziewałem, że w 1. kolejnosci pójdzie out amplituner. W sumie jest to najświeższy zakup - bo ma dopiero 3 lata. Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Coś koło tego ma mój X3800h. Mniej więcej 3 lata temu Dirac zawitał pod strzechy (mainstream amplitunerów KD) i był to dość duży krok jeżeli chodzi o postęp w kinie domowym. Odpisz, cytując
VanS Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Obawiam się tylko, że może być za duży ten x3800h (głębokość). A czy pójscie np. w Anthem MRX 540 lub Arcam AVR11 nie będzie lepsze? Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu (edytowany) Pierwszy nie ma Diraca. Drugi obsługuje tylko 1 niezależny subwoofer. Jeżeli masz ten amplituner upchnięty w szafce na styk to te niedobrze... Edytowano 1 godzinę temu przez PanKlor Odpisz, cytując
VanS Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Może nie jakoś na styk, ale za dużo przestrzeni więcej nie ma Z tego co pamiętam jest ok 45 cm głębokości Odpisz, cytując
Recommended Posts