Zuriel48 Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu (edytowany) Zastanawiam się nad Fiio K11 R2R..... Potrzebuję nisko budżetowego DAC/Preamp, aby połączyć taki zestaw z laptopem Czy brzmienie będzie ocieplone na takim zestawie? Czy istnieją jeszcze jakieś budżetowe (do 1000 zł) DAC/Preamp Jaki byłby najlepszy DAC/Preamp (średnio budżetowy, powyżej 2000 zł) ? Czy lepiej zintegrowany przedwzmacniacz? Rozumiem, że samej końcówki mocny nie podłącza się z PC , bo grozi to spaleniem kolumn? Trochę głupie pytania, ponieważ jestem noobkiem w systemach audio i mam mętlik w głowie, a chciałbym w końcu posłuchać muzyki i się nią cieszyć Jakbyście mogli, to proszę o poradę Proszę o wyrozumiałość, ponieważ jest to mój pierwszy zestaw Edytowano 23 godziny temu przez Zuriel48 Odpisz, cytując
RLC2 Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Cześć Wybrany przez Ciebie wzmacniacz mocy już ktoś opisywał tutaj na Forum. @Sundin997 😉 @Artur Charicki też chyba masz coś z kraju środka? Odpisz, cytując
Zuriel48 Napisano 23 godziny temu Autor Napisano 23 godziny temu 19 minut temu, RLC2 napisał: Wybrany przez Ciebie wzmacniacz mocy już ktoś opisywał tutaj na Forum. Wiem i potrzebuję DAC/Preamp, aby połączyć cały system z PC Odpisz, cytując
RLC2 Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu Nie używam końcówki mocy jak i preampu więc nie pomogę. Myślę że koledzy nie pozostawiają Ciebie z tym problemem 😎 Odpisz, cytując
Sundin997 Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 1 godzinę temu, Zuriel48 napisał: Jaki byłby najlepszy DAC/Preamp (średnio budżetowy, powyżej 2000 zł) ? 2000 zł "Dedykowany" do d5pro,klon cary slp 90. Za resztę Malina? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Hej Świetną opcją z nówek mógłby być iFi iDSD Neo. Obecnie w bardzo niskiej cenie, a świetnie sprawdza się jako DAC i przedwzmacniacz. Lekko ocieplona, lżejsza sygnatura brzmieniowa, złagodzona góra. Może się dobrze dogadać z Klipschami FiiO K11 oraz K13 mają jedynie wyjścia liniowe - nie można regulować na nich głośności. Oczywiście pomijając słuchawkowe, ale to nie jest też optymalny kierunek. Odpisz, cytując
Zuriel48 Napisano 9 godzin temu Autor Napisano 9 godzin temu (edytowany) "Motyla noga" nie wiem, co ja sobie myślałem i trochę pomyliłem pojęcia od nadmiaru czytania informacji i słuchania yt z branży audio W sumie......nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło Myślałem, że kupię sobie u Was @Q21 Fiio K11 R2R i podłączę do PC oraz końcówki mocy i będzie wszystko działać Czyżby sztuczna inteligencja mnie oszukała? Taką dostałem odpowiedź.... [ K11 jako DAC + PREAMP (wyjście RCA w trybie variable) W tym trybie regulujesz głośność pokrętłem K11. To jest bezpieczne dla końcówki mocy, bo sygnał jest kontrolowany. Wyjście RCA ustawione na Variable → głośność działa Końcówka mocy dostaje sygnał o regulowanym poziomie To jest zalecany sposób, jeśli nie masz osobnego preampa 👉 W menu K11 ustaw: Settings → Output → RCA Output Mode → Variable ] Edytowano 9 godzin temu przez Zuriel48 Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Najpierw wybrałeś Klipsche a teraz szukasz mocno ciepłej elektroniki? 5 godzin temu, Zuriel48 napisał: Czyżby sztuczna inteligencja mnie oszukała? Nie Ciebie jednego. Trafiają tu pacjenci z różnymi schorzeniami, ale bandaży i leków czasem brakuje. Doktorze Q21 jako ordynator oddziału udzielam pochwały. Odpisz, cytując
Zuriel48 Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: Najpierw wybrałeś Klipsche a teraz szukasz mocno ciepłej elektroniki? Szukam brzmienia ocieplonego i takie komentarze są w necie od ludzi na temat d5pro, także AI udzielała takiej odpowiedzi, chociaż teraz już sam nie wiem, w co mam wierzyć. 1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał: 6 godzin temu, Zuriel48 napisał: Czyżby sztuczna inteligencja mnie oszukała? Nie Ciebie jednego. Trafiają tu pacjenci z różnymi schorzeniami, ale bandaży i leków czasem brakuje. Doktorze Q21 jako ordynator oddziału udzielam pochwały. Właśnie zauważyłem , że każdego dnia AI udziela innej odpowiedzi Tutaj nie ma żadnego schorzenia , tylko mam sprzeczne informacje w temacie audio, bo ludzie różne rzeczy piszą Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 5 minut temu, Zuriel48 napisał: Szukam brzmienia ocieplonego Co byś nie zrobił w tych Klipschach tego nie uzyskasz. 6 minut temu, Zuriel48 napisał: Właśnie zauważyłem , że każdego dnia AI udziela innej odpowiedzi Tutaj nie ma żadnego schorzenia , tylko mam sprzeczne informacje w temacie audio, bo ludzie różne rzeczy piszą akurat w dziedzinie audio wypluwa masakryczne błędy. Nie wiem skąd czy to na zagranicznych forach gdzieś tak piszą? Przecież sam tego nie wymyśla. Ale w tym temacie jeszcze długo musi się rozwijać. Odpisz, cytując
Zuriel48 Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu (edytowany) 41 minut temu, Piotr Sonido napisał: akurat w dziedzinie audio wypluwa masakryczne błędy. Nie wiem skąd czy to na zagranicznych forach gdzieś tak piszą? Przecież sam tego nie wymyśla. Możliwe 41 minut temu, Piotr Sonido napisał: Ale w tym temacie jeszcze długo musi się rozwijać. Masz rację Mleko się rozlało i teraz będę szukał przedwzmacniacza Edytowano 2 godziny temu przez Zuriel48 Odpisz, cytując
Recommended Posts