Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
2 godziny temu, kaczadupa napisał:

Pewnie, że tak. Jeszcze chwilkę Michał. Dzisiaj mam cały dzień dla siebie więc słucham, słucham, słucham. 

z tego co czytam w necie - wielka szkoda, że nie możesz mu dać pokazać swoich możliwości przy winylu - z tego co się orientuję nie masz patefonu w swoim torze?

Napisano (edytowany)

Wiem, że charakterem gra bardzo podobnie do Regi Elex mk4 więc to moje brzmienie. Absolutnie bym się nie obraził na podmianę Elexa mk4 na Accenta ale patrząc od strony czysto ekonomicznej bardziej będę chwalił Elexa (w połączeniu z małymi monitorami ATC). Większy komfort słuchania daje Accent. Rega chwilami troszkę ofensywna ( ale ja to też lubię :) ).

Na plus dla Accenta trochę większa czytelność osiągana bez absolutnie żadnego wyostrzenia czy rozjaśnienia czy jakiejś ofensywności (Avid gra bardzo gładko i czyściutko), komfort słuchania też dla droższego wzmacniacza i ciągłe wrażenie mocniejszego uderzenia i siły na basie. Nie słyszę ani „grama” dosładzania średnicy w Accent, nie ma tu kolorytu pomarańczowego, zachodzącego letniego słońca. Wysokim tonom też bliżej do srebra ale są gładkie, nigdy ofensywne, są dopełnieniem średnicy. Pomimo braku ocieplania środka, dosładzania czy innych „kremowości” całe  brzmienie jest dalekie od suchości, szkieletowego grania. Dla siebie! i pod małe ATC jednak dodałbym troszkę tego „pomarańczowego zachodzącego, letniego słońca”. Troszkę słodyczy na średnicy mi brakuje, czyli wzmacniacz, który nie chce upiększać słodzeniem, podgrzewaniem ale w zamian daje poczucie, że na basie już lepiej nie można ( wiadomo, że można bo zawsze znajdzie się lepszy „zawodnik” ale dla mnie niskie tony Accenta z małymi ATC i w małym metrażu to ciągła radość). Długodystansowiec ale z poczuciem wręcz niewyobrażalnej, ogromnej siły i wykopu (niskie tony nie są przesadnie utwardzone, na szczęście nie ma tu mechanicznego walenia drewnianą pałą po gębie i na dłuższą metę, chyba dla każdego normalnego człowieka, męczarni…). 

Siła, energia, dynamika ale bez nerwowości i napastliwości, czystość, spójność. 

Edytowano przez kaczadupa