JerryMyMan Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Hej, chcę uzbroić salon w nowy amplituner. Przygotowałem już kable pod zestaw 5.2.4, ale nie mogę zdecydować się co ma być sercem całego systemu?.. Do tej pory myślałem o Onkyo RZ70, ale widzę, że są fajne promocje na Arcama AVR21. Minus taki, że do niego potrzeba jeszcze dodatkowej końcówki mocy. Sam system operacyjny tego urządzenia, podobnie jak wygląd, wydają się nieco archaiczne. Zastanawiam się czy warto olać takie sprawy na rzecz świetnego ponoć dźwięku? Słyszałem wzmacniacz stereo Arcam i brzmiał znakomicie, ale pytanie czy Onkyo naprawdę zagra dużo gorzej? Przeznaczenie całości to przede wszystkim filmy + 30% muzyki z CD, FLAC, streamingów i winyli. Znacie może miejsce w Warszawie, gdzie można posłuchać obu amplitunerów w podobnych warunkach? Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Odpisz, cytując
PanKlor Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Kupujesz nowy sprzęt. Za jakieś pół roku pojawia się na półkach nowe modele i Arcama i Onkyo ze wsparciem Dirac ART. Jeżeli nie musisz kupować już teraz poczekaj. Jeżeli zależy Ci na czasie to do wyboru w rozsądnym (szerokie pojęcie) budżecie masz Denon Marantz albo procesor MiniDSP Tide 16. W nierozsądnym StormAudio. Alternatywa może być bdb przygotowane pomieszczenie, wtedy korekcja akustyki ma mniej roboty i efekty jej działania są zauważalne ale już nie tak spektakularne Odpisz, cytując
Q21 Napisano 26 minut temu Napisano 26 minut temu Cześć A pod jakie kolumny celujesz? To też istotne I jeśli się nie spieszysz, to faktycznie warto zaczekać. Nowości prezentują się ciekawie. Co do odsłuchu, to co prawda nie w Warszawie, ale zapraszam do Pabianic Mamy salkę z układem 5.2.4. Na spokojnie będziesz mógł posłuchać i porównać Odpisz, cytując
Recommended Posts