Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam,

tym razem zwracam się do Was z prośbą o pomoc w doborze kolumn aktywnych kolumn podłogowych w cenie około 3000zł za komplet.

Głównym źródłem będzie streamer podpięty optykiem oraz TV, a w przyszłości możliwe że odtwarzać CD.

Preferowany przeze mnie dźwięk to punktowy bas, szeroka scena, dużo szczegółów. 
Jeśli jest coś, o czym nie napisałem, to dajcie znać, uzupełnię.

Z góry dzięki.

Napisano
Dnia 14.03.2026 o 06:07, Montell81 napisał:

Jaka jest charakterystyka brzmienia tych Fenris A55? Jakie są ich plusy i minusy? 

Biorę pod uwagę też zakup używanych kokumn. 

Dość żywe, energetyczne i rozrywkowe granie. Bardziej nasycone niż konkurencja w tym budżecie, ale też nie ma co oczekiwać nie wiadomo czego od jednych z najtańszych kolumn aktywnych. 

Napisano

Doświadczonym i cenionym producentem kolumn aktywnych jest niemiecki Backes & Müller, w sumie to nie wiem, czy w ogóle robią konstrukcje pasywne.
W Polsce w Twoim budżecie znalazłem dwie oferty na OLX, wklejam do rozważenia:

https://www.olx.pl/d/oferta/kolumny-aktywne-backes-mueller-afb3-CID99-IDXkA07.html?search_reason=search|organic

https://www.olx.pl/d/oferta/kolumny-aktywne-backes-mller-sigma-totalny-unikat-hi-end-CID99-ID16qpMb.html?search_reason=search|organic

Jak nie masz za daleko, może warto byłoby się przejechać i posłuchać.

Miałem przyjemność posłuchać 2-ch modeli tej firmy na wystawie w Monachium i wywarły na mnie ogromne wrażenie. Moje brzmienie, bardzo szybkie i żywiołowe z przepiękną przestrzenią. No ale to były kolumny za kilkadziesiąt tysięcy...