Jacek kowal Napisano Wtorek o 18:07 Napisano Wtorek o 18:07 Dzień dobry. Witam wszystkich forumowiczów. Proszę o pomoc w doborze nowego wzmacniacza do moich polk r700 obecnie posiadam cxa81 mk2 i brakuje mi w nim basu przy cichym słuchaniu a generalnie nie słucham zbyt głośno muzyki. Muzyka jakiej słucham to praktycznie wszystko poza metalem z nastawieniem na muzykę rozrywkowa trance oraz rock. Źródłem z którego słucham jest eversolo dmp a6 gen2 i tidal. Zastanawiałem się nad vincentem sv 228 natomiast mam wątpliwości czy dobrze zgra się z r700. Dodam że na jeżdżenie na odsłuchy nie mam zbytnio czasu. Z góry dziękuję za zainteresowanie moim tematem i pomoc. Odpisz, cytując
Q21 Napisano Środa o 10:44 Napisano Środa o 10:44 Cześć Odsłuch by się przydał jednak, bo przeskok z CXA81 na SV-228 to bardzo duża zmiana. Na pewno będzie tu więcej basu, zwłaszcza w dole, ale też całość będzie łagodniejsza. Zagra większym dźwiękiem, bardzo dynamicznym. Szukając mniejszego przeskoku warto sprawdzić Arcamy Radia A15 lub A25, może Audiolaba 9000A Jeśli lampa wchodzi w grę, to Fezz Luna EVO byłby bardzo ciekawy. Gdybyś chciał posłuchać, czy też wziąć w ciemno - zapraszam do kontaktu Odpisz, cytując
Jacek kowal Napisano Środa o 16:08 Autor Napisano Środa o 16:08 Dziękuję za odpowiedź natomiast zależy mi też na regulacji basu poza tym cxa81 napewno sobie zostawię i od czasu do czasu będę przepinal z jednego na drugi. Chodzi mi o to czy ten vincent będzie się dogadywał z moimi r700 brzmieniowo czy nie lepszy np. był by vincent 237mk2 . Wytłumacz mi też proszę co to znaczy że vincent będzie grał łagodniej i bardzo dynamicznie? Odpisz, cytując
Jacek kowal Napisano Środa o 18:03 Autor Napisano Środa o 18:03 Dodam jeszcze że testowałem chwilę yamaha rn800a I brzmienie było całkiem fajne z tymi polkami i zastanawiam się jak się ma brzmieniowo właśnie ta yamaha do vincenta. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano wczoraj o 06:27 Napisano wczoraj o 06:27 Jeśli szukasz więcej ilości basu przy tych kolumnach przy cichym słuchaniu to obawiam się, że musi to być wzmacniacz z regulacją basu lub Loudnes. Te kolumny faktycznie rozwijają skrzydła przy średniej i głośnym poziomie. Ja bym polecam Unisona względem Vincenta ale oba są fajne. Może też starszego Magnata MA1000. Albo Denona, tu masz regulację. Yamaha z płynnym Loudness? Odpisz, cytując
Jacek kowal Napisano wczoraj o 07:29 Autor Napisano wczoraj o 07:29 Zastanawiałem się wlasnie nad jamaha rn800a miałem ja chwilę i dobrze się spisywała ta regulacja basu i trebli. Próbowałem też denona pma-900hne i brzmiał bardzo ładnie natomiast wydaje mi się że był troszkę zbyt słaby do tych kolumn. W yamaha potencjometr od basu wystarczyło ustawic w poziomie I już było wystarczająco dużo basu natomiast w denonie na max dalej troszkę brakowało. Odpisz, cytując
radek. Ch Napisano wczoraj o 09:39 Napisano wczoraj o 09:39 moze dokup koncowke mocy np emotiva ? basu bedzie duzo... uzywki mozesz znalesc po 2-2.5 tys na olx Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Lubisz bas To zdecydowanie nie dla Ciebie jest wzmacniacz bez regulacji. To ja polecam jeszcze sprawdzić NADa 375 Odpisz, cytując
Jacek kowal Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu Dziękuję za propozycję. Jest może jakiś aktualny odpowiednik tego modelu? Widzę że ciężko o używkę w mojej okolicy Krakowa a nowych już nie ma. Odpisz, cytując
renoxd Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu (edytowany) Albo pomyśl nad subwooferem. Jak lubisz bas, i nie masz bzika na punkcie idealnego zgrywania suba z głośnikami, to takie rozwiązanie może być dla Ciebie dobre Edytowano 5 godzin temu przez renoxd Odpisz, cytując
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Dnia 19.03.2026 o 08:29, Jacek kowal napisał: Zastanawiałem się wlasnie nad jamaha rn800a miałem ja chwilę i dobrze się spisywała ta regulacja basu i trebli. Próbowałem też denona pma-900hne i brzmiał bardzo ładnie natomiast wydaje mi się że był troszkę zbyt słaby do tych kolumn. W yamaha potencjometr od basu wystarczyło ustawic w poziomie I już było wystarczająco dużo basu natomiast w denonie na max dalej troszkę brakowało. Jeśli RN800 przypadł Ci do gustu, to może wystarczy zakończyć poszukiwania Faktycznie, zakres regulacji basu i soporanu jest szeroki - to 10 db regulacji. Odpisz, cytując
Jacek kowal Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu To jest właśnie cały problem z tym audio niby rn800 pasuje ale bardzo podoba mi się również wygląd i przypadły do gustu opisy vincenta 228. Znowu jeśli yamaha to kolejne rozterki lepiej rn800 czy as701..? Odpisz, cytując
Jacek kowal Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu 2 godziny temu, renoxd napisał: Albo pomyśl nad subwooferem. Jak lubisz bas, i nie masz bzika na punkcie idealnego zgrywania suba z głośnikami, to takie rozwiązanie może być dla Ciebie dobre Mam subwoofer rel ht1205 mk2 w kinie domowym przepinalem go do stereo na próbę ale to jednak nie to. Odpisz, cytując
renoxd Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Mam tego samego suba. Od kiedy mam, nie potrafie sobie wyobrazic słuchania elektroniki i rapu bez niego - szczegolnie cicho. Jak nie mruczy, to znaczy że to nie muzyka Dasz radę opisać co Ci nie pasuje w subie w stereo? Odpisz, cytując
Recommended Posts