Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Poszukuję DAC to mojego zestawu KD/Stereo Arcam AVR 300 i Mission 753. 

Zastanawiałem się na Wiim Ultra, Cambridge Audio MXN10, Topping DX5 II lub Fiio K13 R2R

Na czym mi zależy? Lubię czysty dzwięk, z szeroką sceną i bardzo dobra separacją instrumentów. 

Aktualnie bardzo podoba mi się dźwięk z mojego CD Marantz 65DX (TDA 1541A) . Jest to dzwięk który jak najbardziej mi odpowiada. 

Miałem do testów DAC wbudowany w LG V30 (bodajże ES9218P), w porównaniu do DAC'a z Arcama bardzo duża poprawa jeśli chodzi o scenę i separację instrumentów.

Co byście wybrali na moim miejscu, zapraszam do dyskusji :)

Edytowano przez MirekAudio
Napisano

Cześć :) Poszukujesz samego DAC, czy też zależy Ci na streamingu? 

Ogółem FiiO K13 zagra tu najciekawiej i najszerzej. Topping gra wąsko, ale bardzo detalicznie. Potem Cambridge i na końcu WiiM :) W tym budżecie jest też iFi Neo iDSD, bardzo fajny DAC. Szeroka scena, lekka sygnatura brzmienia. Bardzo fajne granie :)  W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuch ;) 

Napisano
2 minuty temu, Q21 napisał:

Ogółem FiiO K13 zagra tu najciekawiej i najszerzej. Topping gra wąsko, ale bardzo detalicznie. Potem Cambridge i na końcu WiiM :) W tym budżecie jest też iFi Neo iDSD, bardzo fajny DAC. Szeroka scena, lekka sygnatura brzmienia. 

Jakie parametry elektryczne odpowiadają w DAC-u za odczucie szerokości sceny? Ktoś się nad tym zastanawiał? Czy da się na podstawie pomiarów zawyrokować, że dany DAC ma szeroką scenę?