MirekAudio Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu (edytowany) Poszukuję DAC to mojego zestawu KD/Stereo Arcam AVR 300 i Mission 753. Zastanawiałem się na Wiim Ultra, Cambridge Audio MXN10, Topping DX5 II lub Fiio K13 R2R Na czym mi zależy? Lubię czysty dzwięk, z szeroką sceną i bardzo dobra separacją instrumentów. Aktualnie bardzo podoba mi się dźwięk z mojego CD Marantz 65DX (TDA 1541A) . Jest to dzwięk który jak najbardziej mi odpowiada. Miałem do testów DAC wbudowany w LG V30 (bodajże ES9218P), w porównaniu do DAC'a z Arcama bardzo duża poprawa jeśli chodzi o scenę i separację instrumentów. Co byście wybrali na moim miejscu, zapraszam do dyskusji :) Edytowano 11 godzin temu przez MirekAudio Odpisz, cytując
Palmos Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Z tych co wymieniłeś to raczej nie Wiim Ultra i Cambridge Audio MXN10 bo to bardzej streamery niż DAC. Proponuję sprawdzić K13 - może Cię zauroczy technologia R2R. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Cześć Poszukujesz samego DAC, czy też zależy Ci na streamingu? Ogółem FiiO K13 zagra tu najciekawiej i najszerzej. Topping gra wąsko, ale bardzo detalicznie. Potem Cambridge i na końcu WiiM W tym budżecie jest też iFi Neo iDSD, bardzo fajny DAC. Szeroka scena, lekka sygnatura brzmienia. Bardzo fajne granie W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuch Odpisz, cytując
Kraft Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, Q21 napisał: Ogółem FiiO K13 zagra tu najciekawiej i najszerzej. Topping gra wąsko, ale bardzo detalicznie. Potem Cambridge i na końcu WiiM W tym budżecie jest też iFi Neo iDSD, bardzo fajny DAC. Szeroka scena, lekka sygnatura brzmienia. Jakie parametry elektryczne odpowiadają w DAC-u za odczucie szerokości sceny? Ktoś się nad tym zastanawiał? Czy da się na podstawie pomiarów zawyrokować, że dany DAC ma szeroką scenę? Odpisz, cytując
cymes Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Lepiej posłuchać muzyki i zdać się na własne uszy. Nie ma co szukać brzmienia w wykresach. Odpisz, cytując
Recommended Posts