KrólKiczu Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Zacznę od razu od tego, że RACZEJ nie wypożyczę JMR Lucia 🙂. Ale mogę odnieść się do kilku innych punktów. Zacznę od basu - jak już wyżej wspomniałem, JMR Lucia miałem jeszcze za czasów sporych dynaudio, więc porównanie było być może nieco "niesprawiedliwe". Nie miałem natomiast możliwości bezpośredniego porównania ATC z JMR, zatem tutaj mogę tylko powiedzieć, że WYDAJE mi się, że bas z ATC był obszerniejszy ... ale może też być tak, że po prostu się do niego przyzwyczaiłem i jego mniejsza ilość niż w dynaudio, po prostu przestała mi doskwierać 🙂. Same ATC grały u mnie dość długo, bo ponad 3 lata. I w sumie gdyby nie przypadek, może grałyby u mnie do dziś. Być może udałoby mi się je fajnie połączyć z subem, bo w momencie ich sprzedaży jeszcze nie do końca wiedziałem jak ugryźć temat. I generalnie przez te 3 lata byłem z nich zadowolony bo w przeciwieństwie np do Dynaudio nie nastręczały mi problemów z basem, a mody pokoju uwydatniły jego wyższy zakres, co dawało pewnie też wrażenie jego większej "masy". Jeśli zaś chodzi o PMC, to te przestały 3 lata na strychu aż do momentu sprzedania ATC. I pewnie troszkę za sprawą Regi brio, trochę więcej dzięki dodaniu kilku miękkich elementów w pokoju, a najwięcej poprzez dodanie suba i "starzenia" się słuchu, ich ostra góra, przestała mi przeszkadzać. Podsumowując ten przydługi wywód. Nie pokuszę się na ocenę, które z trzech wspomnianych przeze mnie monitorów grają najlepiej ... bo wg mnie wszystko jest tu kwestią gustu. Aha. Gdybym miał już wypożyczać jakieś monitory, to raczej byłyby to pewnie harbethy, Spendory albo ProAc. Ale że po tym jak dostałem kiedyś z q21 dynaudio z wgniecioną kopułką, wypożyczania kolumn boję się jak ognia 🙂. 3 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu 5 minut temu, KrólKiczu napisał: boję się jak ognia 🙂. Fakt, nic przyjemnego. Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Słucham Lucie tylko z Regą Elex mk4 oraz Chordem i stale mam obecne delikatne ciepło na średnicy - na styl barwy średnicy z Sonus Faber Sonetto 1 gen. 2. Ewidentnie coś (pewnie głośniczek) dodaje słodyczy i delikatnego ciepła na średnicy. Odpisz, cytując
Recommended Posts