micbiels Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowany) Witam wszystkich Obecnie posiadam zestaw NAD C399 i Heco Aurora 700. Poszukuje nowych kolumn, które dobrze zgrają się ze wzmacniaczem (nie chce go wymieniać) i będą spełniać poniższe wymagania: - cena za komplet ok. 10000 - 11000zł - nowe - zagrają w każdym aspekcie lepiej niż Heco Aurora 700, będą fajnie "muzykalne", przyjemne w długim odsłuchu, nie męczące - kolor: biały satyna, biały mat - każdy inny kolor odpada - bas: będzie niski, ale dobrze kontrolowany - średnie i wysokie tony: raczej neutralne, niemęczące - muzyka: hip hop, pop/ rock, na pewno nie jazz, blues i pokrewne - metraż ok. 24m2 Przeglądając oferty dostępne w sieci wstępnie wytypowałem (nie słuchałem jeszcze żadnych): - Pylon Diamond 28 mk2 - Monitor Audio Silver 500 7g - B&W 704 S3 - tutaj tylko nie jestem pewny czy ten zestaw nie będzie zbyt analityczny, bez basu, zbyt jasny Pozdrawiam Edytowano 7 godzin temu przez micbiels Odpisz, cytując
Kraft Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 53 minuty temu, micbiels napisał: Poszukuje nowych kolumn, które dobrze zgrają się ze wzmacniaczem (nie chce go wymieniać) i będą spełniać poniższe wymagania: Może Dali Opticon 6 MK2? W muzyce rozrywkowej powinny się sprawdzić. Jest nawet akurat promocja! https://www.q21.pl/dali-opticon-6-mk2-bialy.html Odpisz, cytując
Q21 Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Cześć Z Twoich propozycji najlepiej się wpisują moim zdaniem Pylony. Zarówno MA, Bowers, czy Dali są lekko jaśniejsze i niekoniecznie wysokie tony muszą być niemęczące Choć Dali moim zdaniem są najbliżej do tego. Z opcji w bieli to w sumie tyle Reszta jest w połysku lub całkiem innych odcieniach. Ewentualnie Spendor A4.2, ale wchodzimy mocno ponad budżet. Odpisz, cytując
micbiels Napisano 1 godzinę temu Autor Napisano 1 godzinę temu Jeszcze wpadły mi w oko KEF Q11? Jakieś sugestie i opinie> Odpisz, cytując
Recommended Posts