MIŁY Napisano wczoraj o 08:35 Napisano wczoraj o 08:35 Dzień dobry, Na rynku dostępnych jest kilka modeli IFI ZEN, które mogę służyć jako czysty DAC w systemie stacjonarnym stereo. Trochę się można pogubić w tych urządzeniach. Chodzi o lekkie docieplenie, dociążenie dźwięku zestawu Wimm Ultra + Yamaha A-S701. Który z nich będzie najlepszy w tej funkcji? Wzmacniacz słuchawkowy jest tutaj pomijalnym dodatkiem podobnie jak obsługa najbardziej gęstych plików w ZEN DAC 3. IFI Zen DAC Signature V2 IFI Zen One Studio IFI Zen DAC 3 Czy jest w ogóle pomiędzy nimi jakaś różnica w funkcji czystego DACa? Wiem, że DAC 3 jest następcą DAC V2 a z kolei One Studio jest zrobiony na bazie DAC V2, ale z lepszymi komponentami. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu Cześć Jakie masz zespoły głośnikowe? Odpisz, cytując
MIŁY Napisano 19 godzin temu Autor Napisano 19 godzin temu Phonar Veritas P3 Style ... i jest jeszcze IFI Zen One Signature, o którym zapomniałem Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu 25 minut temu, MIŁY napisał: Phonar Veritas P3 Style Nie znam. 25 minut temu, MIŁY napisał: IFI Zen One Signature, o którym zapomniałem U mnie jakiś istotnych zmian, w stosunku do DACa wbudowanego w bluesounda, nie wprowadził 🙂. Odpisz, cytując
MIŁY Napisano 15 godzin temu Autor Napisano 15 godzin temu Nie wiem jak gra zestaw node + Rega + PCM, ale zestaw Wiim + Yamaha + Phonar gra dokładnie, technicznie i raczej po delikatnie jaśniejszej stronie więc trochę ciepła by się przydało wprowadzić, aby nieco zmiękczyć i osłodzić przekaz. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Moim zdaniem wprowadzanie przetwornika pomiędzy Wiim a Yamahą w celu ocieplenia dźwięku nie przyniesie spodziewanego efektu. Owszem to przetworniki które grają nieco mniej sterylnie, ale za dużo tego masz już w Wiim i Yamaha. Wiec nie zmienisz tego DACiem. Może zmień Wiima na Zen Stream jak już chcesz iść w ifi. Albo pobaw się regulacją. Jeśli to nie pomoże, któryś z elementów do wymiany. Odpisz, cytując
MIŁY Napisano 2 godziny temu Autor Napisano 2 godziny temu @Piotr Sonido, dziękuję za informację. Wiem, że DAC radykalnie dźwięku nie zmienia, ale wg opinii wielu osób w necie, Wiim nie ma najlepszego DACa i warto zawsze dokupić do niego jakiś zewnętrzny przetwornik, aby nieco poprawić dźwięk. A jak już to zrobić to wybrać taki, który ma określony profil dźwiękowy. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Cześć Jako czysty DAC najlepiej będzie spojrzeć w stronę Zen One. Jest to nieco lepsze granie od Zen DAC jako sam przetwornik. W dobrej cenie mamy jeszcze iFi Neo iDSD, a to moim zdaniem sprzęt grający sporo lepiej od Zenów W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuch Odpisz, cytując
Recommended Posts