MIŁY Napisano wczoraj o 08:35 Napisano wczoraj o 08:35 Dzień dobry, Na rynku dostępnych jest kilka modeli IFI ZEN, które mogę służyć jako czysty DAC w systemie stacjonarnym stereo. Trochę się można pogubić w tych urządzeniach. Chodzi o lekkie docieplenie, dociążenie dźwięku zestawu Wimm Ultra + Yamaha A-S701. Który z nich będzie najlepszy w tej funkcji? Wzmacniacz słuchawkowy jest tutaj pomijalnym dodatkiem podobnie jak obsługa najbardziej gęstych plików w ZEN DAC 3. IFI Zen DAC Signature V2 IFI Zen One Studio IFI Zen DAC 3 Czy jest w ogóle pomiędzy nimi jakaś różnica w funkcji czystego DACa? Wiem, że DAC 3 jest następcą DAC V2 a z kolei One Studio jest zrobiony na bazie DAC V2, ale z lepszymi komponentami. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano wczoraj o 11:47 Napisano wczoraj o 11:47 Cześć Jakie masz zespoły głośnikowe? Odpisz, cytując
MIŁY Napisano 21 godzin temu Autor Napisano 21 godzin temu Phonar Veritas P3 Style ... i jest jeszcze IFI Zen One Signature, o którym zapomniałem Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu 25 minut temu, MIŁY napisał: Phonar Veritas P3 Style Nie znam. 25 minut temu, MIŁY napisał: IFI Zen One Signature, o którym zapomniałem U mnie jakiś istotnych zmian, w stosunku do DACa wbudowanego w bluesounda, nie wprowadził 🙂. Odpisz, cytując
MIŁY Napisano 18 godzin temu Autor Napisano 18 godzin temu Nie wiem jak gra zestaw node + Rega + PCM, ale zestaw Wiim + Yamaha + Phonar gra dokładnie, technicznie i raczej po delikatnie jaśniejszej stronie więc trochę ciepła by się przydało wprowadzić, aby nieco zmiękczyć i osłodzić przekaz. Odpisz, cytując
Piotr Sonido Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Moim zdaniem wprowadzanie przetwornika pomiędzy Wiim a Yamahą w celu ocieplenia dźwięku nie przyniesie spodziewanego efektu. Owszem to przetworniki które grają nieco mniej sterylnie, ale za dużo tego masz już w Wiim i Yamaha. Wiec nie zmienisz tego DACiem. Może zmień Wiima na Zen Stream jak już chcesz iść w ifi. Albo pobaw się regulacją. Jeśli to nie pomoże, któryś z elementów do wymiany. Odpisz, cytując
MIŁY Napisano 4 godziny temu Autor Napisano 4 godziny temu @Piotr Sonido, dziękuję za informację. Wiem, że DAC radykalnie dźwięku nie zmienia, ale wg opinii wielu osób w necie, Wiim nie ma najlepszego DACa i warto zawsze dokupić do niego jakiś zewnętrzny przetwornik, aby nieco poprawić dźwięk. A jak już to zrobić to wybrać taki, który ma określony profil dźwiękowy. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Cześć Jako czysty DAC najlepiej będzie spojrzeć w stronę Zen One. Jest to nieco lepsze granie od Zen DAC jako sam przetwornik. W dobrej cenie mamy jeszcze iFi Neo iDSD, a to moim zdaniem sprzęt grający sporo lepiej od Zenów W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuch Odpisz, cytując
MIŁY Napisano 14 minut temu Autor Napisano 14 minut temu @Q21 Rozumiem, że chodzi o pierwszą generację urządzenia? Czy ona w jakiś istotny sposób dźwiękowo (tylko jako DAC stacjonarny) różni się od generacji II i III? Odpisz, cytując
Recommended Posts