Ernest Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowany) Czołem. Chce skompletować swoje pierwsze porządne audio, wcześniej tylko głośniki komputerowe. Pokój mam 10m2, głównie słucham bluesa, metalu, reggae, czasem coś elektronicznego też wleci, tak wiem duża różnorodność 😅. Słucham głównie przez Spotify, ale przyszłości na pewno zainwestuję w gramofon. Rozglądam się trochę po portalach ale tyle tego jest że nie wiem co wybrać, budżet mam około 3k, jeśli komuś będzie chciało się doradzić to będę bardzo wdzięczny, pozdrawiam 😁 Edytowano 7 godzin temu przez Ernest Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu (edytowany) Jest tego mnóstwo, masz rację. Biorąc pod uwagę twój budżet i wielkość pokoju proponuję kolumny podstawkowe. Nie wiem czy chcesz jakiś wzmacniacz „pełnoprawny” tzn standardowych rozmiarów czy wolałbyś mały klocek klasy D np Loxjie a40 z wbudowanym DACiem i przedwzmacniaczem gramofonowym. Trzeba od czegoś zacząć. Kolumny mają być mega detaliczne, szczegółowe czy bardziej cieplejsze? Jak u Ciebie to będzie stało? Jak z akustyką pomieszczenia? Pytań jest wiele ale im więcej się od ciebie dowiemy tym bardziej trafimy z propozycjami. Edytowano 6 godzin temu przez Artur Charicki Odpisz, cytując
waldi1965 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Dorzucę mały i funkcjonalny wzmacniacz, który miałem okazję ostatnio testować: Aiyima A80. Nowy z gwarancją do wyrwania nawet poniżej 700 zł. Odpisz, cytując
Ernest Napisano 5 godzin temu Autor Napisano 5 godzin temu 1 godzinę temu, Artur Charicki napisał: Pełnoprawny wzmacniacz mnie interesuje. No i nic poza podstawowymi kolumnami nie patrzyłem, myślę że to jedyna sensowna opcja. Stało pewnie będzie po prostu blisko ściany także dobrze by było by bass reflex był z przodu. Jeśli chodzi o akustykę pomieszczenia to nie mam zielonego pojęcia 😅, łóżko, biurko, meble, nic nadzwyczajnego. Jakie mają być kolumny też mi ciężko stwierdzić bo nie mam rozeznania co mi bardziej pasuje, ale jak mam strzelać to raczej cieplejsze brzmienie, zgaduje że będzie to bardziej uniwersalne rozwiązanie. Myślałem nad Wharfhedale Diamond, ale różne opinie o nich chodzą. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Cześć warto jeszcze porozglądać się za kolumnami aktywnymi. Z nówek KEF Coda W, Argon Audio Forte A5 MK2 Daj znać, czy byłbyś zainteresowany takim rozwiązaniem. Odpisz, cytując
Ernest Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu Raczej 56 minut temu, Q21 napisał: Raczej mnie aktywne nie interesują, ale dzięki 😁 Myślałem też nad Yamaha A-S501 + ELAC B6.2 i pewnie coś typu Wiim Mini, bo słyszałem że ELAC DBR62 mogą być zbyt męczące Odpisz, cytując
Nowy75 Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Cześć Sam gram na Elac b62. W mojej opinii to dobre kolumny . Żeby dobrze zagrały potrzebują przestrzeni wokół siebie,dlatego zasadne są pytania, które już postawił kolega @Artur Charicki. Odpisz, cytując
Recommended Posts