Kanarek1972 Napisano 6 lipca 2007 Udostępnij Napisano 6 lipca 2007 Czy mógłby mi ktoś polecić jakieś dobre płyty z muzyką folkową? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 lipca 2007 Udostępnij Napisano 6 lipca 2007 Cytat Czy mógłby mi ktoś polecić jakieś dobre płyty z muzyką folkową? Ross Daly - kreteński mistrz liry, choć Irlandczyk. To klimaty folk/etno/world music. Bardzo polecam jego wszystkie płyty, a ma ich całkiem sporo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolf Napisano 9 lipca 2007 Udostępnij Napisano 9 lipca 2007 Blackmore's Night taki średniowieczny POP Bardzo lubię. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 10 lipca 2007 Udostępnij Napisano 10 lipca 2007 Przykładowo - polskie, etniczne, doskonałe - "Kwartet Jorgi", nieco Afryki - Mino Cinelu "Mino Cinelu" - rozkochasz się w basie i instrumentach perkusyjnych... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kanarek1972 Napisano 10 lipca 2007 Autor Udostępnij Napisano 10 lipca 2007 Serdecznie dziękuję za tak gremialny odzew. Z całą pewnością wyprubuję po kolei wszystkie zaproponowane przez Was płyty a swoimi wrażeniami podzielę się na forum. Oczywiście cały czas czekam na kolejne typy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mejson Napisano 12 lipca 2007 Udostępnij Napisano 12 lipca 2007 Cytat Czy mógłby mi ktoś polecić jakieś dobre płyty z muzyką folkową? Loreena McKennitt - "The Visit" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 grudnia 2007 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2007 Jejku, boję sie pisać, bo kompletnie nie znam się na folku (i nie lubię...), ale parę dni temu w Jazz Radiu (no a gdzież by indziej...) utrafiłem coś takiego:Transkapela - pozwoliłem sobie umieścić link do ich strony...no i wpadłem. Nie umiem niestety ocenić, jak dobre to jest w swojej kategorii. Polecam więc subiektywnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 4 grudnia 2007 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2007 Najnowsze wydanie:Loreena McKennitt Nights From The Alhambra (2CD+DVD)Magiczna muzyka w magicznym miejscu. Niesamowita realizacja CD jak i DVD. Polecam!!! http://merlin.pl/frontend/browse/product/4,558444.htmltutaj troche drogo, ale na allegro nowy album chodzi juz za 70zl Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bananamour Napisano 5 grudnia 2007 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2007 FAIRPORT CONVENTION - szczególnie wczesne płyty z Sandy Deny!!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bananamour Napisano 6 grudnia 2007 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2007 Poza tym koniecznie:Iva BITTOVA, Tim BUCKLEY, Sandy DENY, DR. STRANGELY STRANGE, Nick DRAKE, EMBRYO, FAIRPORT CONVENTION, FOTHERINGAY, GRYPHON, Roy HARPER, INCREDIBLE STRING BAND, LIGHT RAIN, John MARTYN, MELLOW CANDLE, Joni MITCHELL, PEARLS BEFORE SWINE, POPOL VUH, SLAPP HAPPY, SPIROGYRA, STEELEYE SPAN, The STRAWBS, THIRD EAR BAND, Richard THOMPSON, TREES, Robin WILLIAMSON... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kenishiwata Napisano 12 grudnia 2007 Udostępnij Napisano 12 grudnia 2007 Polecam Orkiestrę św. Mikołaja są doskonali w wyszukiwaniu folkowych kawałków w Polsce i innych krajach europejskich.Poniżej link do ich dyskografii.http://www.mikolaje.lublin.pl/index.php?st...ia&jezyk=plŚwietna jest Federacja czyli dawniej Lubelska Federacja Bardów, grają muzykę folkową lub inspirowaną folkiem z nowymi literackimi tekstami.dyskografia na stroniehttp://www.lfb.lublin.pl/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebse Napisano 19 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 19 stycznia 2008 Myślę żę warto poświęcić trochę czasu na posłuchanie nagrań zespołu Huun-Huur-Tu. Grają oni folk dalekowschodni. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whiteman83 Napisano 20 lutego 2018 Udostępnij Napisano 20 lutego 2018 (edytowany) [youtube] [/youtube] Edytowano 20 lutego 2018 przez Whiteman83 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts