kicek23 Napisano 13 lipca 2009 Udostępnij Napisano 13 lipca 2009 Witam, mam taki problem, wczoraj sobie leze na lozku subwoofer ustawiony na auto czyli zeby sam sie wlaczal i sam wylaczal a tu nagle slychac takie dziwnie prykanie i po chwili cisza, wiem ze takie ciche buczenie jest normalne bo nawet producent tak napisal w instrukcji ale to raczej nie jest normalne, czy wie ktos moze co to moze byc?subwoofer kupilem 3 dni temu i oby to nie byla jakas usterka bo TROCHE mnie on kosztowal, prosze o pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 13 lipca 2009 Udostępnij Napisano 13 lipca 2009 Może transformator, może jakiś wadliwy egzemplarz .. ?Głośnik - cały ? pytam bo wiesz.. różnie to bywa w życiu...chomiki i te inne gady.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maracz Napisano 13 lipca 2009 Udostępnij Napisano 13 lipca 2009 Kicek23->Tak się składa że też jestem posiadaczem Servo, sub ten przy załączeniu i wyłączeniu wydaje z siebie poprzez membranę odgłos podwójnego pyk,pyk lub jak Ty to napisałeś pryk,pryk, natomiast jeżeli jest to przeciągłe buczenie to raczej może to być wina trafa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kicek23 Napisano 13 lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 lipca 2009 (edytowany) to ze wydaje taki dzwiek to zauwazylem ale mi nie o to chodzi tylko poprostu taki dziwny dzwiek i wczoraj pierwszy raz sie to zdarzylo, a sluchaj u ciebie tez tak cichutko slychac przydzwiek tzn buczenie jak sie ucho do niego przystawi ? Edytowano 13 lipca 2009 przez muzyczny_gość proszę używać funcji "odpowiedz" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kicek23 Napisano 13 lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 lipca 2009 Cytat Może transformator, może jakiś wadliwy egzemplarz .. ?Głośnik - cały ? pytam bo wiesz.. różnie to bywa w życiu...chomiki i te inne gady.. bardzo zabawne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 13 lipca 2009 Udostępnij Napisano 13 lipca 2009 To nie jet zabawne, tak po prostu sie zdarza Dodatkowo tak jak pisalem to albo trafo ale schodzi z kondensatora Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kicek23 Napisano 13 lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 lipca 2009 (edytowany) jak mam rozumiec ,, trafo ale schodzi z kondensatora'' a zabawne to chodzilo mi o tych chomikach Edytowano 13 lipca 2009 przez muzyczny_gość proszę używać funcji "odpowiedz" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maracz Napisano 13 lipca 2009 Udostępnij Napisano 13 lipca 2009 Też słyszę buczenie i nawet nie muszę ucha przystawiać do obudowy żeby to stwierdzić, na początku też trochę się tym przejąłem ale po czasie to olałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kicek23 Napisano 13 lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 lipca 2009 (edytowany) to jest normalne bo u mnie w instrukcji jest nawet tak napisane a sluchaj moze sie znasz troche na sprzecie to moze mi doradzisz, bo posiadam kolumny paradigm monitor 9v5 i amplituner denon avr 1709 i w polpak poland mi powiedzieli ze na tym ampli te kolumny nie zagraja swoja pelna moca, zgadzasz sie z tym ? jak tak to jaki bys ampli polecalps a ogolnie to jestes zadowolony z servo ? Edytowano 13 lipca 2009 przez muzyczny_gość proszę używać funcji "odpowiedz" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maracz Napisano 13 lipca 2009 Udostępnij Napisano 13 lipca 2009 Zbyt wielkim "znafcom" nie jestem, ale powtórzę znaną ogólnie prawdę że większość amplitunerów nie wysteruje tak kolumn jak wzmacniacz dwukanałowy, dlatego ja do odsłuchu stereo używam właśnie takowego wzmaka który dodatkowo robi za końcówkę mocy w Kinie Domowym gdzie zasila fronty i to według mnie jest najlepsze rozwiązanie.Co się tyczy Servo to odpowiednio skalibrowany jest bardzo uniwersalny, świetnie spisuje się w kinie i co ważne niczego nie psuje w muzyce, tak więc jestem z niego zadowolony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kicek23 Napisano 13 lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 lipca 2009 (edytowany) a jak jest z tym buczeniem u ciebie? caly czas tak samo czy raz glosniej a pozniej ciszej? Edytowano 13 lipca 2009 przez muzyczny_gość proszę używać funcji "odpowiedz" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maracz Napisano 14 lipca 2009 Udostępnij Napisano 14 lipca 2009 Buczenie nie jest jednostajne, raz jest głośniejsze a raz cichsze.A jak jest u Ciebie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kicek23 Napisano 14 lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 14 lipca 2009 (edytowany) u mnie je slychac jak sie ucho przystawi a wczoraj i przed wczoraj to myslalem ze go wywale przez okno bo spalem juz a tu takie dziwne nawet nie buczenie Edytowano 14 lipca 2009 przez muzyczny_gość proszę używać funcji "odpowiedz" dla niereformowalnych - ostanie ostrzeżenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GotSpl Napisano 10 maja 2023 Udostępnij Napisano 10 maja 2023 Witam. Miałem ciężką przeprawę z tym sprzętem. Zaczynając walkę z popękanym/sparciałym górnym zawieszeniem, przez wpieniające buczenie słyszalne nawet z 8 metrów, a na uszkodzonym systemie sygnału zwrotnego (servo) kończąc. Problem buczenia rozwiązała wymiana kondensatorów elekrolitycznych na nowe. Prawdę mówiąc profilaktycznie wymieniłem wszystkie (33 szt.) z pominięciem dwóch największych (bodajże 2200uf 200v) w sekcji zasilania, ponieważ one zazwyczaj nie zawodzą. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 10 maja 2023 Udostępnij Napisano 10 maja 2023 Ale żeś odkopał temat 🤣 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 10 maja 2023 Udostępnij Napisano 10 maja 2023 1 godzinę temu, Butler napisał: Ale żeś odkopał temat 🤣 Zwycięzca Nagrody Diamentowej Łopaty 😄 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GotSpl Napisano 10 maja 2023 Udostępnij Napisano 10 maja 2023 Zgadza się. To stary kotlet ale warto go odgrzać. Przekopałem wszystkie fora (również zagraniczne) w poszukiwaniu rozwiązań moich problemów dotyczących konkretnie tego modelu i ciężko było znaleźć coś, co naprowadziłoby na właściwą drogę. Pomimo trudu i zrezygnowania w kilku kwestiach powoli udało mi się postawić tego suba na "nogi". Uważam go za bezkonkurencyjnego w tym zakresie cenowym, bo bas z tego "potwora" rekompensuje wszystko. Mam nadzieję, że komuś pomogę, bo pewnie sam będę nie raz potrzebował pomocy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 12 maja 2023 Udostępnij Napisano 12 maja 2023 Nie no byli tu już kopacze ale faktycznie przebiłeś wszystko. A ja nie mogę znaleźć czasem wpisu z przed tygodnia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts