Gość Napisano 16 lipca 2007 Udostępnij Napisano 16 lipca 2007 Jakimi przewodami podłączyć subwoofer do wyjścia \"pre-amp\" we wzmacniaczu stereofonicznym? Chcę pogłębić i zwiększyć bas w systemie składającym się ze wzmacniacza stereo NAD C320 i monitorów USHER S520. Czy do podłączenia subwoofera powinienem wybrać kable stosowane do podłączenia CD, czy typowe kable subwooferowe? NAD ma normalnie wyjście \"pre-amp\" połączone zworkami z wejsciem na końcówki mocy, więc muszę \"wrócić\" sygnałem ze subwoofera na końcówki NAD-a. Jestem w zasadzie zdecydowany na sub-a B&W serii 600. Z góry dziękuje za odpowiedź. Zapytanie przesłane przez A.Cz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mejson Napisano 16 lipca 2007 Udostępnij Napisano 16 lipca 2007 Cytat Jakimi przewodami podłączyć subwoofer do wyjścia \"pre-amp\" we wzmacniaczu stereofonicznym? Chcę pogłębić i zwiększyć bas w systemie składającym się ze wzmacniacza stereo NAD C320 i monitorów USHER S520. Czy do podłączenia subwoofera powinienem wybrać kable stosowane do podłączenia CD, czy typowe kable subwooferowe? NAD ma normalnie wyjście \"pre-amp\" połączone zworkami z wejsciem na końcówki mocy, więc muszę \"wrócić\" sygnałem ze subwoofera na końcówki NAD-a. Jestem w zasadzie zdecydowany na sub-a B&W serii 600. Z góry dziękuje za odpowiedź. Ja podłączyłem zwykłymi kablami od CD, ale sprzęt mam z dolnego segmentu. Mając porządny wzmacniacz i subwoofer, chyba skorzystałbym z kabli subwooferowych - np takich:(www.audioklan.com.pl/www-produkty.php?cmod=005.004.002.003.)Nie zaszkodzi to niczemu, poza portfelem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rupert Napisano 17 lipca 2007 Udostępnij Napisano 17 lipca 2007 Chyba kable głośnikowe - i to też w ostateczności, robiąc taką akcję z sygnałem RCA zabijesz cały dźwięk dobrego wzmacniacza i kolumn jakie masz. Ale ja się nie znam... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 17 lipca 2007 Udostępnij Napisano 17 lipca 2007 Cytat Chyba kable głośnikowe - i to też w ostateczności, robiąc taką akcję z sygnałem RCA zabijesz cały dźwięk dobrego wzmacniacza i kolumn jakie masz. Ale ja się nie znam... Chyba jednak się nie znasz, pisząc w tym przypadku o kablach głośnikowych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czesio Napisano 18 lipca 2007 Udostępnij Napisano 18 lipca 2007 Uzasadnij, kable głośnikowe to bardzo dobry pomysł, zakładając, że sub posiada wejścia/wyjścia tego typu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mejson Napisano 18 lipca 2007 Udostępnij Napisano 18 lipca 2007 Cytat Uzasadnij, kable głośnikowe to bardzo dobry pomysł, zakładając, że sub posiada wejścia/wyjścia tego typu. Oczywiście - każdy subwoofer ma takie wejścia, ale kah pisał o wykorzystaniu wejść pre-amp. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czesio Napisano 19 lipca 2007 Udostępnij Napisano 19 lipca 2007 Nie każdy. Wiem, że pre-out było w pierwszym temacie, jednak padła propozycja, zresztą bardzo dobra, alternatywnego rozwiązania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts