Gość #1 Napisano 16 lipca 2007 Jakimi przewodami podłączyć subwoofer do wyjścia \"pre-amp\" we wzmacniaczu stereofonicznym? Chcę pogłębić i zwiększyć bas w systemie składającym się ze wzmacniacza stereo NAD C320 i monitorów USHER S520. Czy do podłączenia subwoofera powinienem wybrać kable stosowane do podłączenia CD, czy typowe kable subwooferowe? NAD ma normalnie wyjście \"pre-amp\" połączone zworkami z wejsciem na końcówki mocy, więc muszę \"wrócić\" sygnałem ze subwoofera na końcówki NAD-a. Jestem w zasadzie zdecydowany na sub-a B&W serii 600. Z góry dziękuje za odpowiedź. Zapytanie przesłane przez A.Cz Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mejson #2 Napisano 16 lipca 2007 Cytat Jakimi przewodami podłączyć subwoofer do wyjścia \"pre-amp\" we wzmacniaczu stereofonicznym? Chcę pogłębić i zwiększyć bas w systemie składającym się ze wzmacniacza stereo NAD C320 i monitorów USHER S520. Czy do podłączenia subwoofera powinienem wybrać kable stosowane do podłączenia CD, czy typowe kable subwooferowe? NAD ma normalnie wyjście \"pre-amp\" połączone zworkami z wejsciem na końcówki mocy, więc muszę \"wrócić\" sygnałem ze subwoofera na końcówki NAD-a. Jestem w zasadzie zdecydowany na sub-a B&W serii 600. Z góry dziękuje za odpowiedź. Ja podłączyłem zwykłymi kablami od CD, ale sprzęt mam z dolnego segmentu. Mając porządny wzmacniacz i subwoofer, chyba skorzystałbym z kabli subwooferowych - np takich:(www.audioklan.com.pl/www-produkty.php?cmod=005.004.002.003.)Nie zaszkodzi to niczemu, poza portfelem Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rupert #3 Napisano 17 lipca 2007 Chyba kable głośnikowe - i to też w ostateczności, robiąc taką akcję z sygnałem RCA zabijesz cały dźwięk dobrego wzmacniacza i kolumn jakie masz. Ale ja się nie znam... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cz58y #4 Napisano 17 lipca 2007 Cytat Chyba kable głośnikowe - i to też w ostateczności, robiąc taką akcję z sygnałem RCA zabijesz cały dźwięk dobrego wzmacniacza i kolumn jakie masz. Ale ja się nie znam... Chyba jednak się nie znasz, pisząc w tym przypadku o kablach głośnikowych. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czesio #5 Napisano 18 lipca 2007 Uzasadnij, kable głośnikowe to bardzo dobry pomysł, zakładając, że sub posiada wejścia/wyjścia tego typu. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mejson #6 Napisano 18 lipca 2007 Cytat Uzasadnij, kable głośnikowe to bardzo dobry pomysł, zakładając, że sub posiada wejścia/wyjścia tego typu. Oczywiście - każdy subwoofer ma takie wejścia, ale kah pisał o wykorzystaniu wejść pre-amp. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
czesio #7 Napisano 19 lipca 2007 Nie każdy. Wiem, że pre-out było w pierwszym temacie, jednak padła propozycja, zresztą bardzo dobra, alternatywnego rozwiązania. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach