Skocz do zawartości

Jakimi przewodami podłączyć subwoofer do wyjścia

Recommended Posts

Napisano
Jakimi przewodami podłączyć subwoofer do wyjścia \"pre-amp\" we wzmacniaczu stereofonicznym? Chcę pogłębić i zwiększyć bas w systemie składającym się ze wzmacniacza stereo NAD C320 i monitorów USHER S520. Czy do podłączenia subwoofera powinienem wybrać kable stosowane do podłączenia CD, czy typowe kable subwooferowe? NAD ma normalnie wyjście \"pre-amp\" połączone zworkami z wejsciem na końcówki mocy, więc muszę \"wrócić\" sygnałem ze subwoofera na końcówki NAD-a. Jestem w zasadzie zdecydowany na sub-a B&W serii 600. Z góry dziękuje za odpowiedź.

Zapytanie przesłane przez A.Cz
Napisano
Cytat

Jakimi przewodami podłączyć subwoofer do wyjścia \"pre-amp\" we wzmacniaczu stereofonicznym? Chcę pogłębić i zwiększyć bas w systemie składającym się ze wzmacniacza stereo NAD C320 i monitorów USHER S520. Czy do podłączenia subwoofera powinienem wybrać kable stosowane do podłączenia CD, czy typowe kable subwooferowe? NAD ma normalnie wyjście \"pre-amp\" połączone zworkami z wejsciem na końcówki mocy, więc muszę \"wrócić\" sygnałem ze subwoofera na końcówki NAD-a. Jestem w zasadzie zdecydowany na sub-a B&W serii 600. Z góry dziękuje za odpowiedź.

Ja podłączyłem zwykłymi kablami od CD, ale sprzęt mam z dolnego segmentu. icon_sad.gif
Mając porządny wzmacniacz i subwoofer, chyba skorzystałbym z kabli subwooferowych - np takich:
(www.audioklan.com.pl/www-produkty.php?cmod=005.004.002.003.)

Nie zaszkodzi to niczemu, poza portfelem icon_wink.gif
Napisano
Cytat

Chyba kable głośnikowe - i to też w ostateczności, robiąc taką akcję z sygnałem RCA zabijesz cały dźwięk dobrego wzmacniacza i kolumn jakie masz. Ale ja się nie znam...

Chyba jednak się nie znasz, pisząc w tym przypadku o kablach głośnikowych.
Napisano
Cytat

Uzasadnij, kable głośnikowe to bardzo dobry pomysł, zakładając, że sub posiada wejścia/wyjścia tego typu.

Oczywiście - każdy subwoofer ma takie wejścia, ale kah pisał o wykorzystaniu wejść pre-amp.