igorro Napisano 7 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2009 Witam! Mam dylemat co lepiej wybrać do gier porządne głośniki czy porządne słuchawki? Ma to być jak najlepszy wybór do gier. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gatto Napisano 23 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 23 sierpnia 2009 Wybierz słuchawki. Nie będziesz przeszkadzał domownikom. Ja bym się wstydził na głośnikach, bo takie zabawy trącą infantylizmem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 23 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 23 sierpnia 2009 Jeśli tylko do gier to słuchawki TEAC HP-11/HP-10 (10 to starszy model). Są to słuchawki 5.1, które naprawdę dają świetną przestrzeń, a nie są przestrzenne tylko z nazwy (sam ich używam). Mają wibracje co dodaje efektywności wybuchom itp., a przy tym idealnie umiejscowią przeciwnika w terenie (gram w nich np. w CoDa, Splintera czy CSa). Szczerze polecam jestem pewien, że głosniki 5.1 do 500zł nie maja szans dać ci takiego umiejscowienia wszystkiego w przestrzeni, dlatego moim zdaniem do gier są bezkonkurencyjne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAIN PL Napisano 24 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2009 Tym razem nie zgodzę się z tobą Pacio Moim zdaniem słuchawki 5.1 to przereklamowany towar. Ważą sporo przez co są niewygodne, poza tym wibracje o których piszesz denerwują mnie po kilku minutach gry. W dodatku w wielu modelach nie da się ich wyłączyć Uważam, że słuchawki rzeczywiście będą lepszym wyborem. Jeśli lubisz grę w sieci to proponuję Creativy z serii Fatal1ty. Mikrofon jest dobrej jakości a słuchawki mają niezłego "kopa" przez co wystrzały i wybuchy brzmią nieziemsko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 24 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2009 Słuchawki 5.1 przereklamowane??? Ile czasu używałeś takich i jaki model??? Jeśli piszesz o Medusie czy iBoxie to się zgodzę, ale TEAC to nie byle co. Firma, która robi hi-fi, wibracje można wyciszyć jak ci się nie podobają (wystarczy obejrzeć zdjęcia, mas pilota na kablu <regulacja front, vibr, rear, cen>). CREATIVE Fatal1ty to jest dopiero przereklamowany produkt, przecież do gier trzeba dźwięku dookólnego, a jak z stereo możesz uzyskać dokładną lokalizację źródeł przód tył??? Moje zdanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShowBoy Napisano 24 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2009 Ja jestem zdania że jak mały pokój bądź dzielony z kimś to wtedy słuchawki. Jak duży pokój w którym jesteś sam to głośniki 5.1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zergonyac Napisano 4 września 2009 Udostępnij Napisano 4 września 2009 Jak masz przeszkadzać domownikom to na pewno lepiej słuchawki . Warto też wziąć pod uwagę fakt, iż mając przykładowo 500zł na audio - na pewno w tej cenie lepsze będą słuchawki niż glośniki. Odnośnie słuchawek 5.1 to wielkich doświadczeń z nimi nie mam, ale raz miałem pożyczone od kolegi lognetmedia aero 5.1 i uważam do dziś, że to dramat. W internecie mają bardzo pozytywne opine (w tym sporo od Cs'owców - sam gram w csa), jednak ja bym ich pozytywnie nie ocenił. Pacio94, dobre słuchawki (stereo) poradzą sobie znakomicie ze sceną i lokalizacją wroga w csie , oczywiście jeśli mamy dobrą kartę dźwiękową. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 4 września 2009 Udostępnij Napisano 4 września 2009 Dobre, ale tylko w kategoriach względnych słuchawkek stereo, bo dobre 5.1 to zupełnie inna liga. Wiadomo dobre głosniki też dadzą ci super przestrzeń, ale i tak kino będzie lepsze Wiem co mówię o słuchawkach 5.1, sam byłem do nich średnio nastawiony od razu jak je dostałem, bo wtedy nie grałem w CSa czy CODa, ale teraz doceniam je w 100%. Dodam jeszcze (kiedyś już to pisałem), że dopiero jak podpiąłem je pod Denona i puściłem film z BR to musiałem zbierać szczękę z podłogi, niespodziewałem się, ze one tyle potrafią, także z dobrym źródłem TEAC moim zdaniem mogą stawać w szranki z tym zestawem przestrzennym Beyeredynamica za coś koło 5000zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zergonyac Napisano 5 września 2009 Udostępnij Napisano 5 września 2009 ; OO, taa kolejny sprzęt który może konkurować ze sprzętem 10x droższym. Tylko Beyerdynamic z dobrym źródłem te teace zmiażdży. Tak myślę, nie wiem jak jest, bo nie słuchałem teaców. Ale gdyby było jak mówisz, to wszyscy by kupowali teace a nie Beyerdynamic, Audio Technice czy inny sprzet wysokiej klasy. Aurvany też uchodzą za niemal audiofilski sprzęt, a nie do końca tak jest.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 5 września 2009 Udostępnij Napisano 5 września 2009 Nie mówię, że TEACe są tak dobre jak BD, daleko im do tej jakości wykonania i w odsłuchach stereo także nie mają szans, ale w filmach i grach (w tych pierwszych szczególnie) są wyśmienite. Ciężko jest przekonać do czegoś na forum, skoro ktoś jest zniechęcony, ale to naprawdę bardzo udany model, do konkretnych celów, a nie do wszystkiego.Wiadomo, że CAL nie są na wskroś audiofilskie, ale są dobrą alternatywą dla znacznie droższej konkurencji, idealnie taka sama sytuacja jak z TEACami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zergonyac Napisano 5 września 2009 Udostępnij Napisano 5 września 2009 To fajnie, że się zgadzamy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alexunder997 Napisano 6 listopada 2009 Udostępnij Napisano 6 listopada 2009 jeżelii do gier to zdecydowanie słuchawki, dzieki nim świetnie odnajdziesz się, oraz swoich przeciwników... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alexunder997 Napisano 11 listopada 2009 Udostępnij Napisano 11 listopada 2009 i jak, co wybrałeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts