VVV Napisano 24 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2009 Które kolumny lepiej kupić - Yamahę NS-G30 za 220zł czy Infinity Alpha 10 za 300zł? Ew. jeszcze Wharfedale Diamond II za 200zł.Wzmacniacz dopiero dokupię do kolumn. Pokój - 10m2, muzyka - rock. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 24 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2009 Szczególnie w kolumnach są spore różnice w ich dźwięku .Powinieneś ich posłuchać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VVV Napisano 25 sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2009 Niestety nie mam możliwości odsłuchu, kupuje z internetu. Czy ktoś słuchał któregoś z tych modeli i może coś doradzić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor Napisano 26 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2009 Hmm, na podstawie wrażeń z odsłuchu posiadanych onegdaj Wharfedale Diamond 8.1 sugerowałbym odpuszczenie Wharfedali. Do czego jak czego ale do rocka ex. moje diamenciki sie zupełnie nie nadawały. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 26 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2009 Polecam Yamę Jakiś czas własnie G30 grały u mnie (rock + elektronioczna) ze sprzętem SONY, lepiej się sprawdzała niż porównywalne z nimi podstawowe Infinitki (co prawda nie były to Alfy, ale Prymusy). W każdym razie nie było za ostro, bas też się pojawiał w rozsądnej jakości.Cena jest rozsądna, spory głośnik nisko-średniotonowy (chyba 17cm...) oraz solidne zaciski głośnikowe (akceptują wtyki bananowe), wygląd i wykonanie porządne - a do tego masz otwór basrefleksu z przodu, co ułatwia rozstawienie sprzętu.Oczywiście nie jest to mistrzostwo świata, ale w swojej cenie grają nieźle!Przez rok grały też u jednego z kolegów z Forum (zanim nie przesiadł się na kolumny o tysiąc złotych droższe) i nie narzekał ... Na Allegro widzialem trójdrożne Yamy NS-G7 za (Kup Teraz) 300zł w Radomskuhttp://allegro.pl/item716832606_kolumny_gl...maha_ns_g7.htmlSą większe i mocniejsze (90W / 120 W), mają 8 om zamist 4 jak w G30 i być może będą lepszym rozwiązaniem ... Na 10metrach nie powinny też wariować. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VVV Napisano 26 sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2009 G7 są trochę za duże, nie mam gdzie postawić. Bliższy jestem postawienia na NS-G30. Chociaż z drugiej strony udało mi się dotrzeć do recenzji Alphy i podobno gra lepiej niż Primus, "dynamicznie i przestrzennie z znakomitym basem, ale z nadmierną lekkością środka". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zukzukzuk Napisano 27 sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2009 Hej!Nie porównujecie starszych kontrukcji Yamahy z nowymi (prawie) Infinity. Na allegro jest kilka modeli vintage tychże... Nowe Infinity, to przy nich zabawki!Pozdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VVV Napisano 28 sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2009 A co powiecie na takie Heco? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts