DreqX Napisano 16 października 2009 Udostępnij Napisano 16 października 2009 Witam,Mam problem z głośnikami Creative T6100. Głośniki są 5.1. Na początku nie chciały mi się instalować sterowniki Realtek HD Audio, ale na stronie producenta znalazłem sterowniki pod windows 7 i się zainstalowały. Program Realtek HD Audio wygląda tak: http://iv.pl/images/rgmnt67kpyrqnrfeyyz.png Gdy kliknę żeby odtworzyło muzykę, odtwarza w każdym głośniku muzykę i każdy normalnie działa. Jednak kiedy chcę odtworzyć muzykę gdziekolwiek np. youtube, winamp, wmp, wrzuta jakiś film słychać tylko 2 przednie głośniki i reszty w ogóle nie słychać.Proszę o pomoc, jak zmienić abym słyszał normalnie każdy głośnik. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 16 października 2009 Udostępnij Napisano 16 października 2009 To jest normalne zjawisko, że przy sygnale stereo grają co tylko dwa głośniki przednie. Ewentualnie zobacz sobie w ustawieniach karty czy nie masz jakiejś symulacji 5.1, nawet jak słuchasz przez ten program to pewnie masz włączony jakiś efekt, albo po prostu zachodzi jakaś komunikacja, której nie ma między przeglądarką i innymi playerami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DreqX Napisano 17 października 2009 Autor Udostępnij Napisano 17 października 2009 Sprawdziłem teraz i np. jak gram w GTA 4 to jest dźwięk 5.1 normalny. Może trzeba jakieś specjalne wtyczki do winampa i best player'a (program do filmów)? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 17 października 2009 Udostępnij Napisano 17 października 2009 W grach (szczególnie nowych jak GTA IV) masz dźwięk 5.1 dlatego grają wszystkie głośniki. Kiedy odtwarzasz sobie materiał stereo to grają tylko przody, jeśli chcesz, żęby grały wszystkie to musisz włączyć jakąś symulację 5.1, która za pewne jest dostępna w menu karty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 17 października 2009 Udostępnij Napisano 17 października 2009 Przeniosłem temat do innego działu - zamiast w STEREO jest teraz w odpowiedniejszym miejscu ... Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DreqX Napisano 18 października 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 października 2009 No to przecież mam tak ustawione tam gdzie pisze Konfiguracja głośnika i mam 5.1 http://iv.pl/images/rgmnt67kpyrqnrfeyyz.png Czy może to gdzieś jeszcze indziej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 18 października 2009 Udostępnij Napisano 18 października 2009 To nie chodzi o ustawienie, że masz podłączone głośniki 5.1. Potrzeba ci tzw. symulatora, który sygnał stereo (muzyka itd.) przetworzy na 5.1.Nie wiem jak mam ci wytłumaczyć, niestety bardziej pomóc ci nie mogę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts