zygy Napisano 1 listopada 2009 Udostępnij Napisano 1 listopada 2009 czołem koleżanki i koledzy zakupiłem mój pierwszy zestaw grający :grin: - m.in. głośniczki KEF 50 mają 4 zaciski. producent wskazuje, iż można podłączyć je dwoma przewodami (oczywiste 2R i 2L) lub jednym dwużyłowym. W tym drugim przypadku zaleca "spiąć" dwa zaciski (bezpośrednio zasilone) krótkim przewodem z dwoma pozostałymi. Wszystko to ma niestety znaczenie przy cenie całkowitej kabelka. Problem jednak z tym czy takie spinanie gniazd nie wpłynie na jakość dźwięku. To ma obecnie dla mnie piorytetowe znaczenia.dzięki za podpowiedź. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 1 listopada 2009 Udostępnij Napisano 1 listopada 2009 Chodzi Tobie chyba o tzw "zworki"?. Standardowo sa to zazwyczaj blaszki marnej jakosci. Warto zastosowac krotkie odcinki kabla, ktore poprawia jakosc brzmienia. Zobacz link:http://gallery.techarena.in/data/513/KEF-i...-Screenshot.jpgPodpiecie dwoma kablami, to tzw. bi-wireing. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 1 listopada 2009 Udostępnij Napisano 1 listopada 2009 Jeśli nie masz obecnie kasy na zrobienie bi-wire'ingu (podłączenie dwoma kablami; moim zdaniem nie ma to sensu wogóle, bo koszty większe, a na ogół różnica niesłyszalna) to zostaw połączone. Wydaje mi się, że KEF daje w standardzie łączenie porządnym kabelkiem (a nie jak większość zworkami), więc nie ma problemu (jeśli nie ma kawałka kabla, ale zworki to odetnij kawałeczek na koncu z tego co masz i połącz tym).Ojj, hybryd mnie wyprzedził Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 1 listopada 2009 Udostępnij Napisano 1 listopada 2009 Musisz być bardziej czujny .NIKT nie powinien udzielić odpowiedzi przed tobą.A najlepiej wprowadzić to do regulaminu forum.Pogadaj z Adminem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 2 listopada 2009 Udostępnij Napisano 2 listopada 2009 wyprzedził czy nie wyprzedził, ale post jest !!A swoja drogą, jak to się robi, żeby nie zauważyć posta poprzedzającego i to napisanego 16 minut wcześniej?? I jeszcze jedno pytanie -> jak tu uwierzyć w jakiekolwiek inne wytłumaczenie niż nabijanie postów ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 2 listopada 2009 Udostępnij Napisano 2 listopada 2009 Można, jak się ma otwarte w kartach tematy, czyta i odpowiada. Co do nabijania postów, to chyba Ci się spodobało, bo podsumowanie mnie zawsze się znajdzie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zygy Napisano 2 listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 listopada 2009 dzięki wszystkim chyba kupię jednak dłuższy kabelek tym bardziej, że u mnie odległość pomiędzy sprzętem, a głośnikami to po ok. 1,5 metra. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 3 listopada 2009 Udostępnij Napisano 3 listopada 2009 No tak, nie pomyślałem o otwieraniu wszystkich tematów na raz i odpisywania czegokolwiek w każdym - to zabiera czas a jednocześnie odkrywa całą prawdę o paciu.Co do nabijania postów -> popatrz młody kolego na daty dołączenia do forum (Twoja i moją) , potem na ilość postów (Twoich i moich). Twórcze będzie też porównianie tych samych danych z RoRo, audionet czy muzycznym gościem.Przypomnij sobie ilość uwag od RÓŻNYCH forumowiczów dotyczących Twojego pisarstwa (nie ja jeden jestem taki czepialski, jak widać) i wysil się na refleksję. Gdybym był tu moderatorem to odbywał byś wielokrotne wakacje od forum za produkcję pustych (względem treści) postów. Na Twoje szczęście i utrapienie wielu forumowiczów - nie jestem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts