Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
czołem koleżanki i koledzy

zakupiłem mój pierwszy zestaw grający :grin: - m.in. głośniczki KEF 50 mają 4 zaciski. producent wskazuje, iż można podłączyć je dwoma przewodami (oczywiste 2R i 2L) lub jednym dwużyłowym. W tym drugim przypadku zaleca "spiąć" dwa zaciski (bezpośrednio zasilone) krótkim przewodem z dwoma pozostałymi. Wszystko to ma niestety znaczenie przy cenie całkowitej kabelka. Problem jednak z tym czy takie spinanie gniazd nie wpłynie na jakość dźwięku. To ma obecnie dla mnie piorytetowe znaczenia.

dzięki za podpowiedź.
Napisano
Jeśli nie masz obecnie kasy na zrobienie bi-wire'ingu (podłączenie dwoma kablami; moim zdaniem nie ma to sensu wogóle, bo koszty większe, a na ogół różnica niesłyszalna) to zostaw połączone. Wydaje mi się, że KEF daje w standardzie łączenie porządnym kabelkiem (a nie jak większość zworkami), więc nie ma problemu (jeśli nie ma kawałka kabla, ale zworki to odetnij kawałeczek na koncu z tego co masz i połącz tym).

Ojj, hybryd mnie wyprzedził icon_wink.gif
Napisano
wyprzedził czy nie wyprzedził, ale post jest icon_smile.gif !!
A swoja drogą, jak to się robi, żeby nie zauważyć posta poprzedzającego i to napisanego 16 minut wcześniej?? icon_twisted.gif
I jeszcze jedno pytanie -> jak tu uwierzyć w jakiekolwiek inne wytłumaczenie niż nabijanie postów ??
Napisano
No tak, nie pomyślałem o otwieraniu wszystkich tematów na raz i odpisywania czegokolwiek w każdym - to zabiera czas icon_twisted.gif a jednocześnie odkrywa całą prawdę o paciu.
Co do nabijania postów -> popatrz młody kolego na daty dołączenia do forum (Twoja i moją) , potem na ilość postów (Twoich i moich). Twórcze będzie też porównianie tych samych danych z RoRo, audionet czy muzycznym gościem.
Przypomnij sobie ilość uwag od RÓŻNYCH forumowiczów dotyczących Twojego pisarstwa (nie ja jeden jestem taki czepialski, jak widać) i wysil się na refleksję.
Gdybym był tu moderatorem to odbywał byś wielokrotne wakacje od forum za produkcję pustych (względem treści) postów. Na Twoje szczęście i utrapienie wielu forumowiczów - nie jestem.