zygy Napisano 1 listopada 2009 Napisano 1 listopada 2009 czołem koleżanki i koledzy zakupiłem mój pierwszy zestaw grający :grin: - m.in. głośniczki KEF 50 mają 4 zaciski. producent wskazuje, iż można podłączyć je dwoma przewodami (oczywiste 2R i 2L) lub jednym dwużyłowym. W tym drugim przypadku zaleca "spiąć" dwa zaciski (bezpośrednio zasilone) krótkim przewodem z dwoma pozostałymi. Wszystko to ma niestety znaczenie przy cenie całkowitej kabelka. Problem jednak z tym czy takie spinanie gniazd nie wpłynie na jakość dźwięku. To ma obecnie dla mnie piorytetowe znaczenia.dzięki za podpowiedź. Odpisz, cytując
hybyrd83 Napisano 1 listopada 2009 Napisano 1 listopada 2009 Chodzi Tobie chyba o tzw "zworki"?. Standardowo sa to zazwyczaj blaszki marnej jakosci. Warto zastosowac krotkie odcinki kabla, ktore poprawia jakosc brzmienia. Zobacz link:http://gallery.techarena.in/data/513/KEF-i...-Screenshot.jpgPodpiecie dwoma kablami, to tzw. bi-wireing. Odpisz, cytując
pacio94 Napisano 1 listopada 2009 Napisano 1 listopada 2009 Jeśli nie masz obecnie kasy na zrobienie bi-wire'ingu (podłączenie dwoma kablami; moim zdaniem nie ma to sensu wogóle, bo koszty większe, a na ogół różnica niesłyszalna) to zostaw połączone. Wydaje mi się, że KEF daje w standardzie łączenie porządnym kabelkiem (a nie jak większość zworkami), więc nie ma problemu (jeśli nie ma kawałka kabla, ale zworki to odetnij kawałeczek na koncu z tego co masz i połącz tym).Ojj, hybryd mnie wyprzedził Odpisz, cytując
audionet Napisano 1 listopada 2009 Napisano 1 listopada 2009 Musisz być bardziej czujny .NIKT nie powinien udzielić odpowiedzi przed tobą.A najlepiej wprowadzić to do regulaminu forum.Pogadaj z Adminem. Odpisz, cytując
Adamc Napisano 2 listopada 2009 Napisano 2 listopada 2009 wyprzedził czy nie wyprzedził, ale post jest !!A swoja drogą, jak to się robi, żeby nie zauważyć posta poprzedzającego i to napisanego 16 minut wcześniej?? I jeszcze jedno pytanie -> jak tu uwierzyć w jakiekolwiek inne wytłumaczenie niż nabijanie postów ?? Odpisz, cytując
pacio94 Napisano 2 listopada 2009 Napisano 2 listopada 2009 Można, jak się ma otwarte w kartach tematy, czyta i odpowiada. Co do nabijania postów, to chyba Ci się spodobało, bo podsumowanie mnie zawsze się znajdzie Odpisz, cytując
zygy Napisano 2 listopada 2009 Autor Napisano 2 listopada 2009 dzięki wszystkim chyba kupię jednak dłuższy kabelek tym bardziej, że u mnie odległość pomiędzy sprzętem, a głośnikami to po ok. 1,5 metra. Odpisz, cytując
Adamc Napisano 3 listopada 2009 Napisano 3 listopada 2009 No tak, nie pomyślałem o otwieraniu wszystkich tematów na raz i odpisywania czegokolwiek w każdym - to zabiera czas a jednocześnie odkrywa całą prawdę o paciu.Co do nabijania postów -> popatrz młody kolego na daty dołączenia do forum (Twoja i moją) , potem na ilość postów (Twoich i moich). Twórcze będzie też porównianie tych samych danych z RoRo, audionet czy muzycznym gościem.Przypomnij sobie ilość uwag od RÓŻNYCH forumowiczów dotyczących Twojego pisarstwa (nie ja jeden jestem taki czepialski, jak widać) i wysil się na refleksję. Gdybym był tu moderatorem to odbywał byś wielokrotne wakacje od forum za produkcję pustych (względem treści) postów. Na Twoje szczęście i utrapienie wielu forumowiczów - nie jestem. Odpisz, cytując
Recommended Posts