tom7 Napisano 23 listopada 2009 Udostępnij Napisano 23 listopada 2009 Witam szanownych forumowiczów. Mam następujący zestaw Gramofon Pro-Ject 5 i przedwzmacniacz Pro-ject Phono box SEII jak na razie połączone są ze sobą kabelkiem z zestawu Pro-jecta. Kebelek nie jest cudem wiem, ale nie miałem nic innego pod ręką i stad moje pytanie co najlepiej wybrać do takiego połączenia: czy szukać kable typowo do gramofonu z uziemieniem, czy po prostu kupić dobry interkonekt a na uziemienie wykorzystać dodatkowy kabelek ? Może ktoś z Was przerabiał już ten temat i może podzielić się jakimiś spostrzeżeniami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooledit Napisano 24 listopada 2009 Udostępnij Napisano 24 listopada 2009 Witaj!Też jestem posiadaczem Pro-Ject`a ale niestety niższego modelu i mam kabelki na stałe. Myślę jednak ,że w twoim przypadku można a chyba nawet należałoby pokusić się o lepszy kabel połączeniowy a uzienienie poprowadzić zwykłym kabelkiem ale też nie jakiś zwykłym ordynarnym drutem. Wiem, że są do kupienia kabelki uziemiające zakończone małymi widełkami w celu łatwieszego montażu. Można też takie widełki kupić i zamontować samemu.Jeśli chodzi o kabel połączeniowy to wybór producenta zależy od Ciebie jeśli masz już jakieś doświadczenie w tej materii. Jeśli nie to może któryś z kolegów coś doradzi bo ja niestety w sprawie doboru kabla do gramofonu nie mam żadnego doświadczenia z przyczyn podanych wcześniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 24 listopada 2009 Udostępnij Napisano 24 listopada 2009 Słusznie prawi Cooledit.Jak masz okazję przetestuj MIT AVT2 lub tańszy model model MIT AVT1. Ja stosuję ten pierwszy. Firma Pro-Ject wypuściła też serię IC dedykowanych dla gramofonów: http://www.audioforte.com.pl/oferta.php?id=900&i=623 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom7 Napisano 24 listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 24 listopada 2009 (edytowany) Dzięki pomyśle o tym kabelku z Pro-jecta MIT jest raczej poza moim zakresem finansowym cena praktycznie taka jak za gramofon PozdrawiamTomek Edytowano 25 listopada 2009 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika nie ma potrzeby cytowania... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 24 listopada 2009 Udostępnij Napisano 24 listopada 2009 Mogami Little Wonder ,teraz to nazywa się Soud Guard ,recenzja w listopadowym AUDIO. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom7 Napisano 30 listopada 2009 Autor Udostępnij Napisano 30 listopada 2009 "Jak masz okazję przetestuj MIT AVT2 lub tańszy model model MIT AVT1. Ja stosuję ten pierwszy." Witam mam szanse kupic MIT AVT II lub MIT Terminator 3 który bedzie lepszy ?PozdrawiamTomek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 1 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2009 Wszystko zależy od ceny, ale brałbym raczej Terminatora. Najlepiej jednak gdybyś mógł posłuchać na obu kablach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom7 Napisano 1 grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 grudnia 2009 niestety nie mam możliwości odsłuchu a Terminator jest nawet tańszy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 4 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2009 Cóż tutaj nikt na 100% procent Ci nie poradzi. Jak już wielokrotnie wspominałem w różnych miejscach tego forum kabel zagra na ile pozwoli mu system. MIT-y charakteryzują się tym, że wnoszą troszkę mięsa do dźwięku. Niestety albo stety bez odsłuchów zawsze w jakimś stopniu ryzykujesz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts