hawli Napisano 30 listopada 2009 Napisano 30 listopada 2009 Witam:)Ogólnie rzecz biorąc nie jestem melomanem i do tej pory zadowalał mnie tani zestaw 5.1. Przymierzam się jednak do kupna czegoś lepszego. Co powiecie o tej ofercie.? Zależy mi żebym mógł podłączyć komputer i mieć przestrzenny dźwięk. Bede słuchał w pokoju 12m2. Może polecicie coś podobnego, zaznaczam że nie mam dużego budżetu i nie potrzebuje wypasionego zestawu, dla mnie i tak będzie to super..z góry dziękihawli Odpisz, cytując
RoRo Napisano 30 listopada 2009 Napisano 30 listopada 2009 Więc napisz, jaki masz budżet...Poza tym kolumny MAudio Trend w zestawie z Twojego linku nie należą do rewelacji. A w dodatku na powierzchni 12m^2 lepszym wyjściem moga być mniejsze kolumny, tak by bas nie był zniekształcony (dudnił, był rozlazły i powolny). Jeżeli chcesz mieć zestaw 5.1 to i tak niskie tony będą wzmacniane przez subwoofer.Pozdrawiam Odpisz, cytując
hawli Napisano 1 grudnia 2009 Autor Napisano 1 grudnia 2009 Nieprzekraczalna kwota to 1500zł.Przemyślałem sprawę i potrzebuje sam amplituner z wejściem pięcio-kanałowym (źródło z kompa), ponadto potrzebował będę co najmniej 2 wejścia dwu-kanałowe. Oczywiście do tego stosowne kolumny:) Odpisz, cytując
pacio94 Napisano 2 grudnia 2009 Napisano 2 grudnia 2009 Za te 1500zł chcesz nowy sprzęt??? Jeśli tak to wybór jest bardzo mały, masz w sumie tylko najniższe modele (zestawy) kolumn firmy KODA lub TAGA i do tego podstawowe (często już wycofane) modele amplitunerów japońskich producentów (Denon, Yamaha, Onkyo).KODA F-51 v.2/TAGA TAV-406ONKYO TX-SR307/Yamaha RX-V363Jak widzisz doliczając cenę kabli poniżej 2000zł nie da się zejść, jeśli nie możesz tyle uzbierać to pozostają ci chyba zestawy komputerowe np. Geniusa (najwyższy model 5.1 ma wejście wielokanałowe i chyba 3x stereo). Odpisz, cytując
hawli Napisano 2 grudnia 2009 Autor Napisano 2 grudnia 2009 Oczywiscie może być używany. Spodobał mi sie amplituner KENWOOD KRF-V6060D, ale nie znam sie i nie wiem czy jest dobry. Ile mniej wiecej może być wart używany w b dobrym stanie? Jakie kolumny do niego, jeśli w ogole opłaca się go kupić?Co do komputerowych zestawow to mam wlasnie geniusa 5.1 i chce zmienic;) Odpisz, cytując
pacio94 Napisano 3 grudnia 2009 Napisano 3 grudnia 2009 Ja bym ci polecił Harman Kardona, mam Kenwooda 6030 i H/K 135, Harman gra sporo lepiej (cena używki podobna). Obecnie na allegro masz dostępnego Harmana AVR130 (słabiej wyposażony od 135 min. trochę gorsze zasilanie, brak złącz COMPONENT i brak 7/8 kanału) i AVR4000 (starszy, ale dzięki temu mocniejszy, a posiada wszystkie niezbędne dekodery).Kolumny to już kwestia szczęścia na ogół nie ma za bardzo wyboru, ale czasem może trafić się jakaś okazja. Na dzień dzisiejszy:ELTAX DiscoveryELTAX Movie MaxxQuadral Quintas 500 Odpisz, cytując
RoRo Napisano 4 grudnia 2009 Napisano 4 grudnia 2009 A czemu akurat ciągle ten Kenwood???Popatrz na używane zestawy na Allegro - choćby taki Pioneer VSX-516 (już z gniazdem USB), odtwarzacz DV-300 i komplet 5 kolumn TAGA 505 za 1200zł (Kup Teraz = 1300zł) Do tego kiedyś dokupisz subwoofer i komplecik gotowy.http://www.allegro.pl/item835450277_pionee...505_gratis.htmlPozdrawiam Odpisz, cytując
pacio94 Napisano 5 grudnia 2009 Napisano 5 grudnia 2009 Ciągle Kenwood, bo mam 6030 i porównując z kilkoma innymi wypadał zawsze dobrze. Nie twierdzę, że jest najlepszy na rynku itd., ale moim zdaniem dorba opcja i tyle. Raczej port USB nie robi nam lepszej jakości Odpisz, cytując
RoRo Napisano 6 grudnia 2009 Napisano 6 grudnia 2009 Cytat Ciągle Kenwood, bo mam 6030 i porównując z kilkoma innymi wypadał zawsze dobrze. To komis RTV prowadzisz?Pisałeś że masz amplitunery KD Thomson, ONKYO, teraz Kenwood i Harman (a mogłem coś przeoczyć. ), a do tego jeszcze Denonek w stopce ... Cytat Raczej port USB nie robi nam lepszej jakości Niewątpliwie prawdziwe spostrzeżenie (co cieszy, bo błędy w wypowiedziach zdarzały Ci się trochę za często - i dlatego ładnych kilkanaście razy upominany przez różne osoby na Forum mające niewątpliwie "trochę" większe doświadczenie od Ciebie), tylko mało odkrywcze... Jakbys się trochę uważniej przypatrzył mojej poprzedniej wypowiedzi w tym wątku to może byś zauważył, że informacja o porcie USB w tym Pionku może pomóc osobie która nie chce wydać za dużo i nie ma szcególnie wysokich (patrząc na posiadany budżet - bez obrazy w stosunku do Kolegi) wymagań odnośnie sprzętu. Ma być możłiwość podpięcia amplitunera pod komputer - więc dodatkowo gniazdo USB do podpięcia np. pendrive z muzyką zapewne się hawli przyda ... hawliPropozycje Pacio są ciekawe - powyższy wpis ma tylko wyjaśnić pewne wątpliwości dotyczące poprzedniego wpisu.Poza tym traktuj nasze linki do aukcji na Allegro jako przykładowe - bo Ty sam musisz wybrać.Poza tym przed świętami pojawią się zapewne zestawy kina domowego z 5 kolumnami za około 1500zł. Natomiast przykładowy Pioneer r za 1200/1300zł wyjdzie razem z subem za 1500zł.PozdrawiamPS. Odpisz, cytując
Recommended Posts