kis Napisano 28 września 2007 Udostępnij Napisano 28 września 2007 Czy kable do jednej i drugiej kolumny muszą być tej samej długości, do prawej kolumny będę prowadził wokół drzwi i tam będzie z 6 metrów więcej, czy po lewej ma te 6 metrów leżeć za wzmacniaczem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 28 września 2007 Udostępnij Napisano 28 września 2007 Teroretycznie powinny być tej samej długości /w razie czego póżniej łatwiej sprzedać zwłaszcza jeżelikosztowały trochę grosza/ a kabel nie na wzmacniaczu tylko za na podłodze ułóżony lużno. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DreamWalker Napisano 28 września 2007 Udostępnij Napisano 28 września 2007 moim zdaniem powinny być tej samej dlugości tak wiec w swojej wypowiedzi popieram Fono Master'a Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolny Napisano 1 października 2007 Udostępnij Napisano 1 października 2007 Tak jest elegancko i tak się robi żeby kable były równe, ale radzę Ci jednak ominąć tę framugę, strasznie długie przewody Ci wyjdą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 1 października 2007 Udostępnij Napisano 1 października 2007 Tolerancja kabli glosnikowych to roznica max 50cm z tego co pamietam wiec raczej lepiej kupic rownej dlugosci zeby zachowc proporcje dochodzacego sygnalu do obu kolumn rownoczesnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mixotic Napisano 4 lipca 2009 Udostępnij Napisano 4 lipca 2009 Świetnie , a co myślicie o lutowaniu kabli głośnikowych ? U mnie sam polutowałem z kawałków 3 i 2,5 metra ponieważ w czasach kryzysu takie rozwiązanie jest najmniej bolesne dla portfela a dzwięk ... nie zauważyłem różnicy. Jeśli jest to niezauważalna : ) Dodam że oba kawałki maja tą samą srednicę ale są innego producenta . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KUMAS Napisano 5 lipca 2009 Udostępnij Napisano 5 lipca 2009 Cytat Czy kable do jednej i drugiej kolumny muszą być tej samej długości, do prawej kolumny będę prowadził wokół drzwi i tam będzie z 6 metrów więcej, czy po lewej ma te 6 metrów leżeć za wzmacniaczem? raczej powinny być tej samej długości ale niewprawione ucho nie powinno usłyszeć różnicy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KUMAS Napisano 5 lipca 2009 Udostępnij Napisano 5 lipca 2009 Cytat Świetnie , a co myślicie o lutowaniu kabli głośnikowych ? U mnie sam polutowałem z kawałków 3 i 2,5 metra ponieważ w czasach kryzysu takie rozwiązanie jest najmniej bolesne dla portfela a dzwięk ... nie zauważyłem różnicy. Jeśli jest to niezauważalna : ) Dodam że oba kawałki maja tą samą srednicę ale są innego producenta . OMG Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts