grzesiek Napisano 15 czerwca 2010 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2010 Chodzi mi o nowy sprzęt do kwoty 500zł Najlepiej dostępny wysyłkowo przez InternetNie wiem ja sytuacja wygląda ale chyba nie ma co liczyć na tak samo wąski deck jak reszta podzespołów pianocrafta Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 15 czerwca 2010 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2010 Wątpię, czy jeszcze gdzieś spotkasz NOWY deck Yamahy do miniwieży PianoCraft. W każdym razie popatrz na wyszukiwarkach np. ceneo...Lepiej poszukaj wśród używek na aukcjach...Poza tym zbliżone wymiary ma np. deck TEAC serii 300/500, a cenowo wychodzi około 200zł.Jaki masz kolor Yamahy?Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiek Napisano 16 czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 czerwca 2010 Mam czarną yamahe. A mam takie małe pytanko poza tematem decka, w pokoju prostokątnym lepiej jest ustawić kolumny na mniejszej ścianie czy większej? 3.7metra na 2.6 metra Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 16 czerwca 2010 Udostępnij Napisano 16 czerwca 2010 No to z czarnych decków jeżeli nie trafisz Yamahy można jeszcze próbować coś z wyższych serii miniwież innych producentów, ale moze się zdarzyć tak, ze będą to modele z matową obudową...Co do rozstawienia - pozostaje jeszcze sprawa jak daleko od lilnii kolumn będziesz słuchał. 2 kolumny i głowa słuchacza powinny tworzyć trójkąt równoboczny lub równoramienny, a baza (odległość między lewą a prawą kolumną) to zazwyczaj jest około 2.5 metra. Poza tym kolumny powinny stać w pewnej odległości od ściany (między tylną ścianką kolumn a ścianą za nimi, ale również kilkanascie centymetrów odstępu od scian po bokach), więc prawdopodobnie rozmieszczenie na węższej ścianie będzie lepsze.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesiek Napisano 19 czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 czerwca 2010 Najprostszy ze sposobów ustawienia kolumn jaki mam w pokoju to kolumny 1.40m jedna od drugiej i 2 metry od kolumn głowa słuchacza- można to jakoś zaakceptować czy trzeba kombinować dalej?taki deck mi się spodobał:http://www.allegro.pl/item1077264731_deck_...as.html#gallerybo w sumie wieża nie musi mi stać piętrowo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts