nox3 #1 Napisano 9 października 2007 Witam!!!Posiadam KD z amplitunerem Yamaha RX-V359. wszystko działa ok tylko w przypadku, gdy podłączam kompa z głośników wydobywa sie nieprzyjemne buczenie. Używam kabla cinch>mini-jack, jack do kompa, a cinch do amplitunera we wszystkich możliwych kombinacjach, pod wejście CD, pod MULTI CH INPUT i cały czas to samo - dźwięk jest ale z buczeniem....Kabel jest dobry bo wymieniałem i w przypadku podłączenia kompa do wieży działa. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cz58y #2 Napisano 9 października 2007 Masz podłączony komputer do uziemienia? Spróbuj również włożyć odwrotnie wtyczkę sieciową (230V) o 180o. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nox3 #3 Napisano 12 października 2007 Niestety nie pomogło... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cz58y #4 Napisano 13 października 2007 Nie wiem jakie masz możliwości, ale jakbym miał taki problem, zmieniłbym kabel połączeniowy na inny. Spotkałem się już z takimi tanimi kablami, które nie miały ekranowania żyły sygnałowej, a tylko dwa, trzy druciki wtopione w izolacje robiące ze ekran. Oczywiście taki kabelek łapie wszystkie zakłócenia ze swojego otoczenia. Sprawdziłbym również czy owy kabelek nie jest splątany z kablami sieciowymi, czy jest prawidłowo włożony do gniazdka, w ostateczności również połączył przewodem obudowy kompa i amplitunera. Trzeba próbować. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
araqo #5 Napisano 16 października 2007 Daj wspólną masę na amplituner i kompa, może być też tak, że masz badziewny zasilacz w komputerze i sieje takimi przydźwiękami. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach