nox3 Napisano 9 października 2007 Udostępnij Napisano 9 października 2007 Witam!!!Posiadam KD z amplitunerem Yamaha RX-V359. wszystko działa ok tylko w przypadku, gdy podłączam kompa z głośników wydobywa sie nieprzyjemne buczenie. Używam kabla cinch>mini-jack, jack do kompa, a cinch do amplitunera we wszystkich możliwych kombinacjach, pod wejście CD, pod MULTI CH INPUT i cały czas to samo - dźwięk jest ale z buczeniem....Kabel jest dobry bo wymieniałem i w przypadku podłączenia kompa do wieży działa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 9 października 2007 Udostępnij Napisano 9 października 2007 Masz podłączony komputer do uziemienia? Spróbuj również włożyć odwrotnie wtyczkę sieciową (230V) o 180o. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nox3 Napisano 12 października 2007 Autor Udostępnij Napisano 12 października 2007 Niestety nie pomogło... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 13 października 2007 Udostępnij Napisano 13 października 2007 Nie wiem jakie masz możliwości, ale jakbym miał taki problem, zmieniłbym kabel połączeniowy na inny. Spotkałem się już z takimi tanimi kablami, które nie miały ekranowania żyły sygnałowej, a tylko dwa, trzy druciki wtopione w izolacje robiące ze ekran. Oczywiście taki kabelek łapie wszystkie zakłócenia ze swojego otoczenia. Sprawdziłbym również czy owy kabelek nie jest splątany z kablami sieciowymi, czy jest prawidłowo włożony do gniazdka, w ostateczności również połączył przewodem obudowy kompa i amplitunera. Trzeba próbować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
araqo Napisano 16 października 2007 Udostępnij Napisano 16 października 2007 Daj wspólną masę na amplituner i kompa, może być też tak, że masz badziewny zasilacz w komputerze i sieje takimi przydźwiękami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts