Skocz do zawartości

Yamaha RX-V359 - problem z podłączeniem pod kompa

Recommended Posts

Napisano
Witam!!!
Posiadam KD z amplitunerem Yamaha RX-V359. wszystko działa ok tylko w przypadku, gdy podłączam kompa z głośników wydobywa sie nieprzyjemne buczenie. Używam kabla cinch>mini-jack, jack do kompa, a cinch do amplitunera we wszystkich możliwych kombinacjach, pod wejście CD, pod MULTI CH INPUT i cały czas to samo - dźwięk jest ale z buczeniem....
Kabel jest dobry bo wymieniałem i w przypadku podłączenia kompa do wieży działa.
Napisano
Nie wiem jakie masz możliwości, ale jakbym miał taki problem, zmieniłbym kabel połączeniowy na inny. Spotkałem się już z takimi tanimi kablami, które nie miały ekranowania żyły sygnałowej, a tylko dwa, trzy druciki wtopione w izolacje robiące ze ekran. Oczywiście taki kabelek łapie wszystkie zakłócenia ze swojego otoczenia. Sprawdziłbym również czy owy kabelek nie jest splątany z kablami sieciowymi, czy jest prawidłowo włożony do gniazdka, w ostateczności również połączył przewodem obudowy kompa i amplitunera. Trzeba próbować.