marianchuana Napisano 9 października 2007 Udostępnij Napisano 9 października 2007 Zastanawiam sie nad zakupem tych kolumienek (ktore na wielu forach wynoszone sa do poziomu boskich w stosunku do ceny). Tylko, jako, ze sie na sprzecie nie znam, nie wiem czy by nie byly za duze do mojego pokoju (14m2). A druga sprawa to czy oplaca sie kupowac takie kolumny i do nich wzmacniacz gdzies do 300 zl (pula pieniedzy mi narazie na wiecej nie pozwala), czy lepiej dac mniej w kolumny i wiecej we wzmak. z gory dzieki za pomoc. marian Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 10 października 2007 Udostępnij Napisano 10 października 2007 Do tak dobrych kolumienek wzmacniacz za 300zł to nieco za mało. Spróbuj dozbierać na wzmacniacz CAMBRIDGE AUDIO AZUR 340A , taki zestaw na pewno nie zawiedzie oczekiwań. Fakt że kosztuje więcej, ale te kolumienki warte są niego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianchuana Napisano 11 października 2007 Autor Udostępnij Napisano 11 października 2007 do 1000 zl nie uda mi sie dozbierac tak latwo, wiec moze lepszym rozwiazaniem beda inne kolumienki? ale juz sie tak nastawilem na te konkretne. moze cos w granicach 500 zl bylbys w stanie polecic? pozdrawiam. marian Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 11 października 2007 Udostępnij Napisano 11 października 2007 Tannoy M1 lub M2 z drugiej ręki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 11 października 2007 Udostępnij Napisano 11 października 2007 Ushery będą doskonałym wyborem do 14 m2. Brzmią one dźwięcznie stąd raczej nie polecam ich łączenie z jasno brzmiącą elektroniką. Dlatego też wydaje mi się, iż połączenie z CA nie byłoby na miejscu. Dlatego na rynku wtórnym szukałbym cieplej przmiących wzmacniaczy - może jakiś Musical Fidelity, może NAD. A po kupnie tychże Usherów nawet nie zauważysz, kiedy mocno zachorujesz na nieuleczlną chorobę zwaną audiofilią Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianchuana Napisano 11 października 2007 Autor Udostępnij Napisano 11 października 2007 Niestety okazuje sie, ze na chwile obecna to ciezko mi bedzie wysuplac pieniadze na same mini ushery, a co dopiero dorzucic jeszcze na wzmacniacz godny tych kolumienek. Pomysle jeszcze czy nie warto poczekac jeszcze z pol roku i zobaczyc jak bede stal z kasa, ale sadze, ze nie ma sensu rzucac sie od razu na gleboka wode (przerzucam sie z glosniczkow komputerowych raczej bardzo sredniej polki) i powaznie patrze na tannoye m2. jeszcze raz dzieki za pomoc. marian Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianchuana Napisano 11 października 2007 Autor Udostępnij Napisano 11 października 2007 wlasnie przestalem tak powaznie patrzec na tannoy m2 jakoz przeczytalem artykol z magazynu hifi z 2000 na ich temat. pomimo calej gamy zalet mnie najbardziej zalezy na ladnie brzmiacych wysokich tonach do muzyki rockowej, a tu wyraznie zaznaczyli, ze wysokie tony sa glownym minusem kolumienek i najslabiej wypada wlasnie muzyka rockowa. wolalbym natrafic na jakies ostrzej brzmiace kolumny w podobnej cenie chociazby kosztem mocy. jestem pewien, ze 80wat i tak nie wykorzystam i nic sie nie stanie jak bedzie troszke mniej. pozdrawiam. marian Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts