Mikkonen Napisano 12 października 2007 Udostępnij Napisano 12 października 2007 Witam, mam pytanie otoz zamierzam zakuić sobie subwoofer Yamacha YST-SW215. Posiada on wejście line in, ktorego chce uzyc. Jednak nie posiadam wyjścia na subwoofer w moim sprzęcie, a jedynie wyjście liniowe stereo zwykłe, podające pełnozakresowy sygnał. Czy jesli podepne taki sygnał pod line in suba, to bedzie on poddany filtracji i obcięziu od powiedzmy 80hz (jak tam sobie ustawie), czy sub będzie probowal odtworzyc pełne pasmo takie jak podane na wejście (czyli jeden wielki bałagan) ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 12 października 2007 Udostępnij Napisano 12 października 2007 Posiada filtr korekcji pasma górnego 40-140 Hz , jest to płynna regulacja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mejson Napisano 12 października 2007 Udostępnij Napisano 12 października 2007 Cytat Witam, mam pytanie otoz zamierzam zakuić sobie subwoofer Yamacha YST-SW215. Posiada on wejście line in, ktorego chce uzyc. Jednak nie posiadam wyjścia na subwoofer w moim sprzęcie, a jedynie wyjście liniowe stereo zwykłe, podające pełnozakresowy sygnał. Czy jesli podepne taki sygnał pod line in suba, to bedzie on poddany filtracji i obcięziu od powiedzmy 80hz (jak tam sobie ustawie), czy sub będzie probowal odtworzyc pełne pasmo takie jak podane na wejście (czyli jeden wielki bałagan) ?? Wzmacniacz suba zrobi swoje i będzie sie zajmować tylko "swoim" pasmem.Jest inny problem - zwykłe wyjście liniowe ze wzmacniacza ma stały poziom sygnału, więc będziesz musiał bas regulować wzmacniaczem suba - za każdym razem gdy zmienisz głośność reszty toru. Wyjścia na suba są regulowane i regulacja wzmocnienia całego toru odbywa się jednocześnie z regulacją wzmocnienia sygnału na wejściu suba.Może zastosuj jednak wejście głośnikowe? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 13 października 2007 Udostępnij Napisano 13 października 2007 W dawnych czasach jak byłem na etapie "braku basu" chciałem podłączyć suba pod wzmacniacz stereofonicznyz jedna parą odczepów i też miałem z tym problem.Rozwiązałem go w nastepujący sposób a mianowicie :zakupiłem tzw. wtyki bananowe głośnikowe Real Cablez możliwością podłączenia dwóch par kabli głośnikowych /jedna z kolumn druga z suba poprzez wyjście głośnikowe/Jedynym problemem jest tu wydajność prądowa wzmacniacza i możliwość wysterowania głośników przytak dużym obciążeniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikkonen Napisano 13 października 2007 Autor Udostępnij Napisano 13 października 2007 Moze napisze troche dokładniej Mam karte dźwiekową Audiotrak prodigy HD2, do kanału wyjściowego podpinam Gainclone premium z Tannoyami M1, a pod drugie wyjście słuchawkowe w karcie (gdzie klonowany jest sygnał stereo) będzie podpięty sub. Głośnosc regulowana z kompa. I wybiore albo Yamahe YST-SW015 albo SW215, ale chyba jednak tą pierwszą bo pokoj mam mały około 12m2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 13 października 2007 Udostępnij Napisano 13 października 2007 U mojej córki na niecałych 12m2 grają Tannoye M1 i basu nie brakuje ale z normalnym wzmakiem stereofonicznym i CD-kiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts