oliho Napisano 18 października 2007 Udostępnij Napisano 18 października 2007 Witam!chciałbym zasięgnąć rady na temat tego sprzętu : Yamaha virgo 140Czy bedzie to dobry wybór na początek "przygody " z audio-video ?wielkośc pomieszczenia w którym ma być to ustawione to ok.20 m2.Bedzie ten zestaw używany do odsłuchu muzyki oraz ogladania filmów-to oczywiste Chciałbym również podpiąć aplituner do kompa oraz tunera tv cyfrowej.Bardzo proszę o opinie.Czy kupić to wszystko w zestawi czy może zainteresować się kupnem wszystkich potrzebnych elementów "na części' ? tzn. głośniki osobno,dvd i ampli także.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 18 października 2007 Udostępnij Napisano 18 października 2007 Jest to najtańszy i zarazem najsłabszy zestaw kina domowego Yamahy. Kupując taki zestaw w detalu, osobno zapłacisz więcej, ale wtedy również mógłbyś kupić lepsze głośniki i amplituner, o oczko wyższy 459 lub 461 z najnowszej serii. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oliho Napisano 21 października 2007 Autor Udostępnij Napisano 21 października 2007 Cytat Jest to najtańszy i zarazem najsłabszy zestaw kina domowego Yamahy. Kupując taki zestaw w detalu, osobno zapłacisz więcej, ale wtedy również mógłbyś kupić lepsze głośniki i amplituner, o oczko wyższy 459 lub 461 z najnowszej serii. Najtańszy może nie jest,ale tak...jest to zestaw z aktegori tych "do 2000 zł".niestety wiecej pieniążków w tym momencie nie mam przeznaczonych na ten cel.Przesiadam się z komputera i kilku głośniczków satelitarnych,także myslę ze i tak bedzie to dla mnie szok Tylko,że zastanawiam się nadal czy kupić ten zestaw czy może wziąść ciut tańszy e-810może ta mniejsza wieżyczka nie ma tylu głośników no i amli nie ma osobnego....sam już nie wiem! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 21 października 2007 Udostępnij Napisano 21 października 2007 Cytat Najtańszy może nie jest,ale tak...jest to zestaw z aktegori tych "do 2000 zł".Przesiadam się z komputera i kilku głośniczków satelitarnych,także myslę ze i tak bedzie to dla mnie szok Fakt można kupić o kilka zł taniej, ale nie zmienia to faktu, że amplituner i odtwarzacz DVD są najsłabszymi klockami z oferty Yamahy i już nieprodukowanymi. Oczywiście gra to całkiem przyzwoicie i przejście z zestawu komputerowego będzie dużym zaskoczeniem na plus, pod warunkiem, że nie słuchałeś dotąd sprzętu lepszej klasy. Cytat Tylko,że zastanawiam się nadal czy kupić ten zestaw czy może wziąść ciut tańszy e-810może ta mniejsza wieżyczka nie ma tylu głośników no i amli nie ma osobnego....sam już nie wiem! E-810 jest w zasadzie wieżyczką stereo i w tym sobie nieźle radzi, czego nie można powiedzieć o RX-V359. Ma wbudowany odtwarzacz DVD, ale do odsłuchu 5.1 potrzebuje dodatkowego wzmacniacza. Posiada również wyjście dla aktywnego suba, gdyby basu było za mało. Generalnie dla stereo lepsza będzie E-810, do KD amplituner. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo1964 Napisano 21 października 2007 Udostępnij Napisano 21 października 2007 Cytat Przesiadam się z komputera i kilku głośniczków satelitarnych,także myslę ze i tak bedzie to dla mnie szok Dlatego na początek może być. Ale po krótkim czasie dojdziesz do wniosku, że w stereo to nie gra ciekawie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts