Skocz do zawartości

opinie na temat kina domowego 'yamaha" virgo 140

Recommended Posts

Napisano
Witam!
chciałbym zasięgnąć rady na temat tego sprzętu : Yamaha virgo 140
Czy bedzie to dobry wybór na początek "przygody " z audio-video ?
wielkośc pomieszczenia w którym ma być to ustawione to ok.20 m2.
Bedzie ten zestaw używany do odsłuchu muzyki oraz ogladania filmów-to oczywiste icon_smile.gif
Chciałbym również podpiąć aplituner do kompa oraz tunera tv cyfrowej.
Bardzo proszę o opinie.Czy kupić to wszystko w zestawi czy może zainteresować się kupnem wszystkich potrzebnych elementów "na części' ? tzn. głośniki osobno,dvd i ampli także....
Napisano
Jest to najtańszy i zarazem najsłabszy zestaw kina domowego Yamahy. Kupując taki zestaw w detalu, osobno zapłacisz więcej, ale wtedy również mógłbyś kupić lepsze głośniki i amplituner, o oczko wyższy 459 lub 461 z najnowszej serii.
Napisano
Cytat

Jest to najtańszy i zarazem najsłabszy zestaw kina domowego Yamahy. Kupując taki zestaw w detalu, osobno zapłacisz więcej, ale wtedy również mógłbyś kupić lepsze głośniki i amplituner, o oczko wyższy 459 lub 461 z najnowszej serii.

Najtańszy może nie jest,ale tak...jest to zestaw z aktegori tych "do 2000 zł".
niestety wiecej pieniążków w tym momencie nie mam przeznaczonych na ten cel.
Przesiadam się z komputera i kilku głośniczków satelitarnych,także myslę ze i tak bedzie to dla mnie szok icon_smile.gif

Tylko,że zastanawiam się nadal czy kupić ten zestaw czy może wziąść ciut tańszy e-810
może ta mniejsza wieżyczka nie ma tylu głośników no i amli nie ma osobnego....sam już nie wiem!
Napisano
Cytat

Najtańszy może nie jest,ale tak...jest to zestaw z aktegori tych "do 2000 zł".
Przesiadam się z komputera i kilku głośniczków satelitarnych,także myslę ze i tak bedzie to dla mnie szok icon_smile.gif

Fakt można kupić o kilka zł taniej, ale nie zmienia to faktu, że amplituner i odtwarzacz DVD są najsłabszymi klockami z oferty Yamahy i już nieprodukowanymi. Oczywiście gra to całkiem przyzwoicie i przejście z zestawu komputerowego będzie dużym zaskoczeniem na plus, pod warunkiem, że nie słuchałeś dotąd sprzętu lepszej klasy.

Cytat

Tylko,że zastanawiam się nadal czy kupić ten zestaw czy może wziąść ciut tańszy e-810
może ta mniejsza wieżyczka nie ma tylu głośników no i amli nie ma osobnego....sam już nie wiem!

E-810 jest w zasadzie wieżyczką stereo i w tym sobie nieźle radzi, czego nie można powiedzieć o RX-V359. Ma wbudowany odtwarzacz DVD, ale do odsłuchu 5.1 potrzebuje dodatkowego wzmacniacza. Posiada również wyjście dla aktywnego suba, gdyby basu było za mało.
Generalnie dla stereo lepsza będzie E-810, do KD amplituner.