Barth Napisano 13 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2010 Witam , tak jak w temacie co warto kupić w tych pieniązkach ???Chcę kupić Tacie gramofon w ramach "manewrów grudniowych " i nie chciałbym nadziać się na minę Mam nadzieje ze mogę liczyć na waszą pomoc Gramofon miałby współpracować z amplitunerem , chwilowo Technics SA DA10 aczkolwiek w najbliższym czasie szykuje się jego wymiana . Także konkretnej marki gramofonu nie biorę pod uwagę PozdrawiamBartek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 13 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2010 Gramofon ma być nowy??? Czy chcesz full-automat dla wygody użytkowania, czy to nie jest najważniejsze??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barth Napisano 14 grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 14 grudnia 2010 Tak, chciałbym kupić nowy sprzęt , co do automatu dobrze by było gdyby go miał , lecz nie koniecznie Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 14 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2010 Z automatem Denon DP-300F (nie wiem skąd jestes, ale warto zajrzeć do salonów firmowych Denon'a ja swojego dwa lata temu kupiłem za 1000zł z ekspozycji - z pudełkiem i wszystkim)bez automatu (tym samym trochę lepszy) Pro-Ject Debut SE II Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
UMKA Napisano 15 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 15 grudnia 2010 Popieram propozycję Pro-Ject-a. Sam zaczynałem od Debuta III ale odrazu zamówiłem z dużo lepszą wkładką, minus ta najtańsza będąca w standardzie. Jeśli do tego napędu założysz wkładeczkę z półki 400-500 zeta będzie naprawdę bardzo dobrze. Wiem, wiem to trochę drogo przy gramiaku za tysiaka, jednak tania wkładka może rozczarować potencjalnego słuchacza. Oczywiście nie zapomnij o pre. Wystarczy nawet to najtańsze mające dobry stosunek jakość-cena.pozdr. Jacek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 16 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2010 Cytat bez automatu (tym samym trochę lepszy) Pro-Ject Debut SE II Pacio94A dlaczego bez automatu lepszy? Jeżeli automat jest firmowy i w dobrym stanie, to nie ma się czego obawiać...Niewątpliwie w „manualnym” jest mniej elementów do zepsucia, ale wygoda też się liczy (przynajmniej dla niektórych).Używam wszystkich 3 rodzajów: manualnego, półautomatu oraz pełnego automatu i nie narzekam! Cytat Oczywiście nie zapomnij o pre. Wystarczy nawet to najtańsze mające dobry stosunek jakość-cena. Umka - co do preampu gramofonowego to dobry stosunek jakość-cena to mało, bo będzie na Allegro jakiś najprostszy model Vivanco za 20zł i co??? Stosunek będzie dobry, a z grą lipa... Ważne, by kupić firmowy, dobrze grający przedwzmacniacz – spokojnie można polować na używane, ale w okolicy 200 zł trzeba będzie wydać.A co do zainwestowania w porządną wkładkę do gramofonu to oczywiście masz rację!Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
UMKA Napisano 16 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2010 Sorki za niedopowiedzenie. Oczywiście nie chodziło mi o preampa jak najtańszego ogólnie tylko najprostrzy z oferty Pro- Jecta z tym napędem będzie dawał radę.Przy zakładanym pułapie naprawdę będzie to dobry set. Jak tata Barth-a się wciągnie to może wyjmie kasę na Sensora z RCM-u. (jak ja)pozdr. Jacek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 16 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 16 grudnia 2010 Cytat Cytat bez automatu (tym samym trochę lepszy) Pro-Ject Debut SE II Pacio94A dlaczego bez automatu lepszy? Jeżeli automat jest firmowy i w dobrym stanie, to nie ma się czego obawiać...Niewątpliwie w „manualnym” jest mniej elementów do zepsucia, ale wygoda też się liczy (przynajmniej dla niektórych).Używam wszystkich 3 rodzajów: manualnego, półautomatu oraz pełnego automatu i nie narzekam! Miałem na myśli samą jakość dźwięku, kupując Denona robiłem research i Pro-Ject wypadł odrobinę lepiej, ale dla wspomnianej przez ciebie wygody... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts