Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam , tak jak w temacie co warto kupić w tych pieniązkach ???

Chcę kupić Tacie gramofon w ramach "manewrów grudniowych " i nie chciałbym nadziać się na minę

Mam nadzieje ze mogę liczyć na waszą pomoc

Gramofon miałby współpracować z amplitunerem , chwilowo Technics SA DA10 aczkolwiek w najbliższym czasie szykuje się jego wymiana . Także konkretnej marki gramofonu nie biorę pod uwagę

Pozdrawiam
Bartek
Napisano
Popieram propozycję Pro-Ject-a. Sam zaczynałem od Debuta III ale odrazu zamówiłem z dużo lepszą wkładką, minus ta najtańsza będąca w standardzie. Jeśli do tego napędu założysz wkładeczkę z półki 400-500 zeta będzie naprawdę bardzo dobrze. Wiem, wiem to trochę drogo przy gramiaku za tysiaka, jednak tania wkładka może rozczarować potencjalnego słuchacza. Oczywiście nie zapomnij o pre. Wystarczy nawet to najtańsze mające dobry stosunek jakość-cena.
pozdr. Jacek
Napisano
Cytat

bez automatu (tym samym trochę lepszy) Pro-Ject Debut SE II

Pacio94
A dlaczego bez automatu lepszy?
Jeżeli automat jest firmowy i w dobrym stanie, to nie ma się czego obawiać...
Niewątpliwie w „manualnym” jest mniej elementów do zepsucia, ale wygoda też się liczy (przynajmniej dla niektórych).
Używam wszystkich 3 rodzajów: manualnego, półautomatu oraz pełnego automatu i nie narzekam!

Cytat

Oczywiście nie zapomnij o pre. Wystarczy nawet to najtańsze mające dobry stosunek jakość-cena.

Umka - co do preampu gramofonowego to dobry stosunek jakość-cena to mało, bo będzie na Allegro jakiś najprostszy model Vivanco za 20zł i co??? Stosunek icon_mrgreen.gif będzie dobry, a z grą lipa... icon_cry.gif
Ważne, by kupić firmowy, dobrze grający przedwzmacniacz – spokojnie można polować na używane, ale w okolicy 200 zł trzeba będzie wydać.

A co do zainwestowania w porządną wkładkę do gramofonu to oczywiście masz rację!

Pozdrawiam
Napisano
Sorki za niedopowiedzenie. Oczywiście nie chodziło mi o preampa jak najtańszego ogólnie tylko najprostrzy z oferty Pro- Jecta z tym napędem będzie dawał radę.

Przy zakładanym pułapie naprawdę będzie to dobry set. Jak tata Barth-a się wciągnie to może wyjmie kasę na Sensora z RCM-u. (jak ja)
pozdr. Jacek
Napisano
Cytat

Cytat

bez automatu (tym samym trochę lepszy) Pro-Ject Debut SE II

Pacio94
A dlaczego bez automatu lepszy?
Jeżeli automat jest firmowy i w dobrym stanie, to nie ma się czego obawiać...
Niewątpliwie w „manualnym” jest mniej elementów do zepsucia, ale wygoda też się liczy (przynajmniej dla niektórych).
Używam wszystkich 3 rodzajów: manualnego, półautomatu oraz pełnego automatu i nie narzekam!

Miałem na myśli samą jakość dźwięku, kupując Denona robiłem research i Pro-Ject wypadł odrobinę lepiej, ale dla wspomnianej przez ciebie wygody... icon_smile.gif