lol111 Napisano 19 grudnia 2010 Napisano 19 grudnia 2010 Witam.Niedawno kupiłem zestaw DENON AVR 1611 + JAMO S606 HCS3. Podłączyłem narazie przednie fronty i przeprowadziłem test z mikrofonem. Wyskoczył błąd : Front L R : Phase (wyjaśniony na obrazku) --> BŁĄDSprawdziłem jeszcze raz przewody i wszystko podłączyłem dobrze (czerwony - czerwony, czarny - czarny). Co ciekawe na obudowie kolumn plus jest po prawej stronie -- > KLIKnatomiast instrukcja każe podłączać plus po lewej mimo to że na obrazku można dostrzec (po powiększeniu) mały plusik po przeciwnej stronie (czyli tak jak na obudowie) -- > KLIKCo jest mądrzejsze : obudowa czy instrukcja ?. Jak sprawdzić czy głośniki są dobrze podłączone ? Czy jeśli są źle podłączone to może im się coś stać ? Odpisz, cytując
muzyk219 Napisano 20 grudnia 2010 Napisano 20 grudnia 2010 Cytat Witam.Niedawno kupiłem zestaw DENON AVR 1611 + JAMO S606 HCS3. Podłączyłem narazie przednie fronty i przeprowadziłem test z mikrofonem. Wyskoczył błąd : Front L R : Phase (wyjaśniony na obrazku) --> BŁĄDSprawdziłem jeszcze raz przewody i wszystko podłączyłem dobrze (czerwony - czerwony, czarny - czarny). Co ciekawe na obudowie kolumn plus jest po prawej stronie -- > KLIKnatomiast instrukcja każe podłączać plus po lewej mimo to że na obrazku można dostrzec (po powiększeniu) mały plusik po przeciwnej stronie (czyli tak jak na obudowie) -- > KLIKCo jest mądrzejsze : obudowa czy instrukcja ?. Jak sprawdzić czy głośniki są dobrze podłączone ? Czy jeśli są źle podłączone to może im się coś stać ? Nie martw się , nie zwracaj uwagi na błąd który Ci wyskakuje przy kalibracji z mikrofonem. mam te same głośniki tyle ze w połączeniu z Yamahą rx-v663 i u mni eto samo było. Wiele już pisało sie na różnych innych forach o tym przypadku i wszyscy odpisują to samo: nie zwracać na to uwagi. Pozostaw podłączenie tak jak masz. plus do plusa minus do minusa na zaciskach w GŁOŚNIKACH. odwrotne połączenie jednej z kolumn natychmiast byś usłyszał w brzmieniu. Raczej nie należy tego stosować tyle ze przy małej głośności nic im sie nie stanie mimo to tak jak wcześnbiej powiedziałem, "-" do "-" , "+" do "+" na zaciskach w kolumnie. Odpisz, cytując
RandyBonnette Napisano 12 września 2019 Napisano 12 września 2019 (edytowany) Cytat Witam. Niedawno kupiłem zestaw DENON AVR 1611 + JAMO S606 HCS3. Podłączyłem narazie przednie fronty i przeprowadziłem test z mikrofonem. Wyskoczył błąd : Front L R : Phase (wyjaśniony na obrazku) --> BŁĄD Sprawdziłem jeszcze raz przewody i wszystko podłączyłem dobrze (czerwony - czerwony, czarny - czarny). Co ciekawe na obudowie kolumn plus jest po prawej stronie -- > KLIK > https://forum.audio.com.pl/topic/22923-odwrotne-podłączenie-jamo-s606/ natomiast instrukcja każe podłączać plus po lewej mimo to że na obrazku można dostrzec (po powiększeniu) mały plusik po przeciwnej stronie (czyli tak jak na obudowie) -- > KLIK > https://www.achieveessays.com/buy-dissertation.html Co jest mądrzejsze : obudowa czy instrukcja ?. Jak sprawdzić czy głośniki są dobrze podłączone ? Czy jeśli są źle podłączone to może im się coś stać ? Witam, Miałem ten sam problem, kiedy ukończyłem kalibrację Auddesey na moim Denonie. Wybrałem wtedy między Jamo i Polkiem - w końcu wybrałem Jamo. Znalazłem rozwiązanie na Avsforum - Jamo S606 Wiring - https://www.avsforum.com/forum/89-speakers/1361753-jamo-s606-wiring.html Edytowano 12 września 2019 przez RandyBonnette Odpisz, cytując
S4Home Napisano 12 września 2019 Napisano 12 września 2019 To czesty problem Jamo. I ja bym tego tak nie zostawiał. Bo zdarzały się po prostu błędnie podłączone głośniki w kolumnach. Amplituner wykrywa to po fazie. Więc moim zdaniem wie lepiej. Jakość konstrukcji tych głośników jest znana w branży Odpisz, cytując
Markcox Napisano 12 września 2019 Napisano 12 września 2019 nieźle odgrzebany temat, sprzed 9 lat Odpisz, cytując
Recommended Posts