glebor #1 Napisano 24 grudnia 2010 Witam. Jestem nowy i chciałbym poprosić Was o pomoc w wyborze wzmacniacza, a raczej urządzenia wzmacniającego dźwięk, bo nie wiem, czy kupić wzmak luxman, denon, pionnier, czy szukać np. piecyków o większej mocy?Oczekuje od tego urządzenia:Conajmniej 2x 100w realnej mocy muzycznej przy poborze z gniazdka conajmneij 400w.Dobre pasmo przenoszenia od 10hz do 20000 przynajmniejOstatnio miałem unitrę ws 442 i nawet fajnie to pykało, ale czas zostawić unitrę na 2 parę kolumn tylnych a teraz coś na przód porządnego. Wzmaka bym chętnie zabierał na działkę do mniejszych imprez (domówkek) itd. Co polecacie do max 500złDodam, że chyba lepiej kupić stary jary i sprawdzony sprzęt i wole się nie ładować w chińskie gówno Sprzęt ma pograć z 5 lat conajmniej !!! Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Angel #2 Napisano 25 grudnia 2010 Napisz czym podyktowane są Twoje wymagania w stosunku do wzmacniacza. Czyli Dlaczego ma mieć 100W a co ważniejsze dlaczego ma z gniazdka pobierać 400W?I dlaczego pasmo przenoszenia ma mieć od 10Hz do 20kHz. Czyli Co to Twoim (albo tego kto Ci to powiedział) zdaniem ma dać?Wytłumacz też co to znaczy :"...czas zostawić unitrę na 2 parę kolumn tylnych..." zamierzasz stworzyć jakiś zestaw do kina domowego, oparty na dwóch wzmacniaczach i przedwzmacniaczu? Czy ma to grać w stereo? W po co Ci jakieś dwie pary przednich i dwie pary tylnych kolumn?Poza tym napisz jakie kolumny mają grać z tym wzmacniaczem w jakiej wielkości pomieszczeniu i jakiej muzyki słuchasz. Może wiesz jakie brzmienie lubisz (jasne - ciemne, chłodne - ocieplone, łagodne - wyostrzone itp...)? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RoRo #3 Napisano 25 grudnia 2010 Jak ma to również grać na działce - to kup sobie zestaw SHARPa 8800 i będziesz zadowolony z mocy urządzenia... No i w cenie się zmieściszPoniżej masz link do końcówki mocy - a pojawiają się też całe zestawy (wieże), trzeba tylko dobrać do tego kolumnyhttp://allegro.pl/sharp-sx-8800h-i1382809382.htmlewentualnie tańszy model 7700http://allegro.pl/koncowka-mocy-sharp-syst...1381808369.htmla poniżej masz wieżę 7700- ale bez końcówki mocyhttp://allegro.pl/wieza-sharp-sc-7700cdhmk...1379242939.htmlPozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
glebor #4 Napisano 25 grudnia 2010 Więc zamierzam dać 4 głośniki w sumie 2x stereo jedne na przód drugie na tył. Co do głośników to mam altusy 200. Słucham... Fajnych kawałków z każdego rodzaju muzyki, Co do brzmienia to raczej ostrzejsze dźwięki lubie i dobrze wysokie niskie jak i wysokie tony Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Angel #5 Napisano 25 grudnia 2010 O ja Cię... przepraszam. 2x stereo? To tak jakbyś kupił dwa motocykle i zamierzał jeździć na obu naraz. Właściwie, to powinienem Ci napisać, że w takiej konfiguracji to i tak będzie wszystko jedno, bo zrobi się jeden wielki bałagan. Ale... .Jak ma być ostro, to do Altusów kup Pioneera albo Onkyo. Według mnie, powinna pociec krew z uszu. Trochę łagodniej będzie z Yamahą a Denon i Kenwood zagrają jeszcze łagodniej. Poszukaj na Allegro. Moim zdaniem, to przede wszystkim te Altusy do wymiany, ale skoro lubisz ostry i zniekształcony dźwięk?Nie odpowiedziałeś na wszystkie pytania, ale cóż... jaka odpowiedź taka podpowiedź Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
glebor #6 Napisano 26 grudnia 2010 Tak więc czas zamienić 2 gsxy na hayabuze czyli kupić głośniki innej firmy i zupełnie inny wzmacniacz, także źle sformułowałem pytanie. Proszę admina o wykasowanie tego wątku, bo muszę kupić wzmaka do sylwestra, a tutaj raczej mało się sprecyzowałem ... Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach