VAT Napisano 29 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2010 Witam serdecznie. Po zakupie w ostatnich tygodniach P42V20 po nowym roku zamierzam zakupić kolejny sprzęt audio-video. Będę chciał nabyć amplituner, kolumny 5.1 i jakiś odtwarzacz. Obecnie posiadam TV P42V20, oraz Cyfrowy Polsat i Cyfra +. Chciałbym oczywiście to wszystko ze sobą połączyć w taki sposób aby zarówno z odtwarzacza jak i telewizji szedł dźwięk 5.1 oraz obraz HD.Pokój ma 21,2m.Sprzęt będzie w 80% procentach używany do kina domowego (filmy) a pozostałe 20% muzyka.Budżet to maksymalnie 3,5 tysiąca.Prosiłbym też od razu o rade jakie kabelki mam zakupić do połączenia głośników z ampli oraz do połączenia wszystkich innych urządzeń z ampli bo jestem kompletnie zielony. Z góry wielkie dziękuje za rady. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 30 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2010 przykład zestawu:amplitunery:Onkyo 508 / Denon 1611kolumny:Jamo s606 5.0 + Jamo sub 250 / sub 300http://allegro.pl/jamo-c605-hcs3-sub-nowe-...1382279247.htmlkabelki mają tutaj drugorzędne znaczenie, głośnikowe kup zwykłe miedziane o przekroju 2,5mm, na tył mogą być 1,5mm... w zależności od tunera SAT - aby uzyskać 5.1 wystarczy albo sam kabel HDMI - albo potrzebny będzie optyczny kabel lub coaxial (zależy jakie złącze ma tuner) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VAT Napisano 31 grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 31 grudnia 2010 Denon odpada bo z tego co wyczytałem brak mu cyfrowych wejść. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 31 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2010 A gdzie to wyczytales?Tu masz link ,poczytaj.: http://www.avland.co.uk/aasp/denon/1020/avr1611/avr1611.asp Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VAT Napisano 31 grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 31 grudnia 2010 A jak wypada Denon 1611 w porównaniu z Onkyo 508? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 31 grudnia 2010 Udostępnij Napisano 31 grudnia 2010 w sumie jeśli 80% kino to raczej wybierz Onkyo, Denon może gra bardziej poukładanym dźwiekiem w muzyce, ale "efektowność" (czyli to o co chodzi w kinie) będzie lepsza na Onkyo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VAT Napisano 1 stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 stycznia 2011 Zdecyduję się raczej na Amplituner Onkyo 608. Pozostaje mi więc tylko wybór głośników. Lepszym wyborem będą do niego i kina domowego QQ 5000 czy Jamo S506? I jeszcze pytanie odnośnie Amplitunera - co to takiego: THX - THX Select2 Plus?P.S. - do sprzętu firmy Marantz ojciec chce mi dołożyć 500zł Dobry to sprzęt? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 1 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2011 No jak masz trochę więcej kasy to możesz się skusić na Marantz'a SR5004. To po prostu kolejna marka, w niczym nie gorsza od ONKYO, w niektórych kwestiach konstrukcyjnie zbliżona do Denon'a (to jeden koncern D&M Holdings). Sam dźwięk też ku Denon'owi bym odnosił.PS: Tymi THXami nie zawracaj sobie głowy, to w zasadzie marketing i niewiele więcej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VAT Napisano 1 stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 stycznia 2011 Amplituner wybrany. Teraz pozostaje dobrać głośniki. QQ 5000 czy Jamo s506? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 1 stycznia 2011 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2011 Z JAMO do kina znacznie lepiej wziąć S606 HCS3, jesli nie ma absolutnie szans budżetowo na nie, to ja bym raczej rozważył Quadral vs KODA AV-702. JAMO S506 nie są tak dobre. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VAT Napisano 5 stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 stycznia 2011 Wybieram spośród dwóch Ampli: Onkyo 608 i Pioneer 920 oraz spośród dwóch zestawów głośników: QQ6000 i Tonsil Maestro (Maestr II 180 przednie, Maestro II 100 Central i Maestro II 60 Sat). Która kombinacja tych Ampli i głośników będzie najlepsza? Dla przypomnienia warunki - pokój 21m2, 50/50 kino i muzyka. No i dodatkowo wrzucam rzut pokoju:Odwiedź moją stronę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts