Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witaj,
jeśli Twoje pomieszczenie ma nie więcej niż 15-18 m2, to z B&W 685 uzyskasz dobry bas.
Z mojej strony jednak do Creek Evo sugerowałbym Ci trochę inne konstrukcje. Moim zdaniem zdecydowanie lepiej zagrają kolumny Xavian Primissima v2 (ostatnio test na audiostere) oraz Dynaudio DM 2/7 lub DM 2/8 (w zależności od wielkości pomieszczenia).
Creek jest wzmacniaczem bardzo muzykalnym, który idealnie współpracuje z kolumnami o dobrej podstawie basowej, nieograniczonym środku pasma i wyrównanej, nawet lekko złagodzonej górze pasma. Kolumny B&W mają przede wszystkim cofnięty środek pasma, co w połączeniu z Creek może uwidocznić się wycofanymi wokalami.
Przed zakupem pomyśl o odsłuchu.

W przypadku pytań służę pomocą
Napisano
jeszcze nie kupilem creeka ale mam taki zamiar. moze jakis rotel pod te b&w? wogole dobrze brzmia te monitory? bo niestety u mnie w miescie nie mam mozliwosci odsluchu. jaki zestaw byscie mi polecali. bede teraz sie przeprowadzal ale powyzej 15m2 nie bedzie.
Napisano
Jeżeli to Twój pierwszy sprzęt w audio - to szczerze wątpię abyś wysłuchał równicę - bo z reg, na pierwszym zestawie stereo człowiek wiele się uczy i.. dopiero po jakimś czasie obiera swoją ścieżkę kariery:)
Monitorki są świetne - nie wiem czy taka odp Ciebie zadowoli.
Napisano
Kwestia basu to kwestia bardzo umowna, należy zdać sobie sprawę, że jest to tylko i wyłącznie kwestia własnego widzimisię.
Standardowo z monitorów uderzenia jak z podłogówek nie będzie - więc określanie - będzie basu wystarczająco - niewystarczająco, mało dużo za dużo jest bardzo ogólnikowym określaniem.
  • 2 weeks later...