Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam,
po dosyć krótkiej przygodzie z Klipsch RF-52 postanowiłem zasięgnąć porady bardziej doświadczonych i proszę o pomoc w wyborze.
Budrzet jakim dysponuje to 2500zł za parę kolumn i 2000 za amplituner ew. wzmacniacz.
Muzyka jakiej słucham to gł house i vocal trance.
Docelowo kolumny będą stały w salonie ok 30m2

Pod uwagę biore następujące klocki:

Kolumny:
Heco Metas XT 501
Magnat Quantum 655

Amplituner:
H/K HK 3490
Yamaha R-S700

Wzmacniacz:
Yamaha A-S700
i.. no właśnie i co może być jeszcze? icon_smile.gif

Z tego wszystkiego jeżeli chodzi o moc RMS najmocniejszy jest HK 3490 i ku niemu bym się skłaniał najbardziej bo ww kolumny z tego co widać po specyfikacjach potrzebują troche papu.
Jeżeli chodzi o źródło to będzie to komputer z Audigy 2 ZS z czasem może jakis CD/DVD

Prosił bym o poradę odnośnie sprzętu, jakie połączenie będzie najlepsze do rodzaju muzyki której słucham?
W gre wchodzi tylko nowy sprzęt.
Napisano
Pozornie najmocniejszy wzmacniacz nie musi być wcale najlepszy a jeśli chodzi o brzmienie, to w szczególności.
Wiem, że tylko nowy sprzęt, ale jakoś nie mam przekonania. Szkoda by mi było wydać tyle pieniędzy na nowe, które gra tak sobie.
Polecam zatem wzmacniacz Roksan Caspian http://www.hifi.pl/gielda/wzmint2000/72995.php i kolumny Castle Harlech http://www.hifi.pl/gielda/kolumny2000/73002.php Może to nawet wyjdzie trochę więcej niż zakładałeś, ale zawsze można negocjować ceny. I miałbyś taki zestaw, że palce lizać icon_biggrin.gif
  • 2 weeks later...
Napisano
Witaj,
biorąc pod uwagę Twoje wymagania, zwróciłbym uwagę na następujące konfiguracje:
1. Wzmacniacz NAD C326BEE + Monitor Audio M6 lub lekko przekraczjąc budżet BX6 (znacznie lepsza propozycja)
2. Wzmacniacz NAD C326BEE + Paradigm Monitor 9 v.6
3. Cambridge Audio Azur 650A + Kef C7

Proponuję jednak odsłuch i wybór konfiguracji, która najbardziej będzie Tobie odpowiadała

W przypadku pytań służę pomocą