Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Cytat

do że jest pełni pilotów to ja wiem, problem w tym że jest ich tyle ile kolorów. Poza tym nie mam pojęcia kiedy mój wzmacniacz był mniej wiecej wyprodukowany.

Deadhorse!
Model swojego wzmacniacza znasz icon_cool.gif

Tutaj masz zdjęcie (nr 3) swojego pilota
http://cgi.ebay.de/Onkyo-A-8051-Hi-Fi-Vers...1QQcmdZViewItem

albo tu
http://cgi.ebay.de/Onkyo-A-8051-mit-FB-Int...1QQcmdZViewItem

Na niemieckim eBay'u masz znalezione 3 sztuki icon_biggrin.gif

W sieci znajdziesz taki model - choćby na eBay'u (ale raczej nie na .pl) lub Allegro i zapewne ze zdjęciem, łącznie z pilotem. Jest tam też duży wybór samych pilotów, oryginalnych i zamienników... Na stronach ONKYO jest sporo archiwalnych katalogów w pdf z podanymi latami modelowymi, pewnie znajdziesz tam swój sprzęt.
Piloty od amplitunerów Onkyo z podobnego okresu również powinny pasować.

W punktach z pilotami sprzedawcy mają zazwyczaj dość obszerne katalogi pilotów danej firmy wraz ze zdjęciami (pilotów, nie sprzętu przez nie obsługiwanego...) oryginałów, na podstawie tego zaproponują Ci zamiennik lub sprowadzenie oryginału i poznasz ceny. Mają też sporo używanych oryginalnych pilotów, może będziesz miał szczęście icon_biggrin.gif

Wiesz już jak szukać, dostałeś fotki pilota - teraz zostały Ci jeszcze tylko lata modelowe...
Pozdrawiam
Napisano
Deadhorse!
Sprawdź jeszcze piloty uniwersalne - mają kody do wielu urządzeń AV. Najlepiej, jakbyś miał możliwość przetestowania jego pracy w domu na swoim wzmacniaczu, bo sama obecność ONKYO na liście obsługiwanych urządzeń jeszcze nie świadczy o obsłudze Twojego wzmacniacza (na liście jest tylko firma, a nie ma konkretnych modeli). Warto odzwiedzić punkt specjalizujący się w pilotach i w razie potrzeby/wątpliwości pojawić się tam ze wzmacniaczem.
Na Allegro piloty uniwersalne zaczynaja się od 10zł, ale większość sprzedawców nie odpowie Ci na pytania dotyczące obsługi Twojego modelu. W dużych sklepach typu MMarkt czy Euro piloty uniwersalne zazwyczaj są w jednorazowych opakowaniach i mogą nie przyjąć zwrotu icon_sad.gif W mniejszych jest lepiej...

Dla ułatwienia - zdjęcie wzmacniacza i poszukiwanego pilota, może komuś się skojarzy icon_lol.gif

DSC01446.jpg

DSC01446.jpg

Powodzenia-pozdrawiam