Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 1 month later...
Napisano
Biorac pod uwage ze w miare dobrze grajace glosniki 5.1 do komputera potrafia kosztowac 1300 i to nie zadne podlogowki, to nawet nie majac pojecia co to za firma mozna wnioskowac ze VK lepiej wygladaja niz brzmia.
Napisano
Jeżeli chcesz nowe kolumny - to troszkę mało...
Przy takiej powierzchni - dobrze by było, jakbyś mógł ciut dołożyć do kwoty na kolumny.
Kup w okolicach tysiąca złotych komplet 5 kolumn KODA 702, a za około 400zł subwoofer tej samej firmy (sub możesz dokupić później).

Poniżej link do aukcji frontów u dytrybutora - firmy PolPak
http://allegro.pl/koda-av-702f-v-3-kolor-c...1672743501.html
Firma ma też zestawy oparte o amplitunery Denona i Pioneera, a poza tym są też kolumny TAGA w zbliżonej cenie i porównywalnej jakości.
Najważniejsze jest to, że można tam odsłuchać sprzęt.

Pozdrawiam
Napisano
Problem stary jak świat, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia a dokładniej od zasobności portfela i poczucia przyzwoitości należycie wydanej kwoty icon_smile.gif.
VK czyli Voice Kraft nie należy do renomowanych firm produkujących kolumny to tak jakbyś chciał sobie do tego podłączyć odtwarzacz First'a (niby jakieś austriackie pochodzenie, ale co z tego), tak samo jest z VK. Nie mniej jeśli masz możliwość posłuchania i to Ci się spodoba to nie dorabiałbym do tego jakiejś audiofilskiej ideologii, tylko kupił. Tylko jak to będzie potem wyglądało w zestawieniu z tym Pioneerem.

I jeszcze jedno, chyba nie można zbytnio wierzyć takim firmom w parametry, które podają, a na pewno mam tutaj na myśli moc muzyczną. Kiedyś w przypadku głośników samochodowych była taka zasada, że moc podawaną w przypadku takich producentów należało podzielić przez 10 i tak to mnie więcej wychodziło. No ale czasy się zmieniają i takie firmy jak właśnie Voice Kraft czy M-Audio ostro prą do przodu.

Zdaję sobie sprawę, że niczego sensownego Ci tu nie poleciłem, ale w cenie 1000zł chyba trudno będzie kupić zestaw 5.1, najtańszy subwoofer kosztuje około 400-500zł, centralny 200-300zł, po 100-200zł na satelity, to ile Ci zostanie na fronty? icon_smile.gif. Wypadało by jeszcze aby koszt przewodów połączeniowych stanowił jakieś 10-20% wartości zestawu kolumn.
Napisano
Cytat

Zdaję sobie sprawę, że niczego sensownego Ci tu nie poleciłem...
Wypadało by jeszcze aby koszt przewodów połączeniowych stanowił jakieś 10-20% wartości zestawu kolumn.

Jak mało jest kasy na sprzęt, to nie ma co się przejmować kablami - to w każdej chwili można uzupełnić.
Na początek wystarczą zwykłe kable z miedzi beztlenowej po 2 zł za metr bieżący...

Pozdrawiam