Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Czy to będzie dobre połączenie? Słucham rock/metal: kings of leon, placebo, the smiths, coldpaly, megadeth, nevermore; trochę jazzu miles davis, możdżer, jagodziński, charles lloyd i trochę "miękkiej" elektroniki. Pokój ~16m mało ustawny monitory muszą stać na komodach. Muzyka leci głównie z kompa w formacie losseless. Ewentualnie jaki inny sprzęt do 2000 zł (tylko nowy)?
Napisano
Witaj,
udzieliłem Ci odpowiedzi na bliźniaczym forum. Ze względu na ustawienie kolumn na komodzie, proponuję poszukać konstrukcji kolumn z bass-reflex do przodu. Zwróć uwagę na Dali Concept 1, Kef C3, Monitor Audio M2. Zapraszam na odsłuchy
W przypadku pytań jestem do dyspozycji
Napisano
Po co te nerwy, forum jest jakie jest, nowych członków przybywa jak grzybów po deszczu. I tu paradoks, każdy człowiek niby jest inny, a setek pytań takich samych icon_sad.gificon_sad.gificon_sad.gif. Kolega ze sklepu Q21, ma racje zwracając Twoją uwagę na kolumny z bass-reflexem z przodu!!! I nie sądzę, że chciał być złośliwy pisząc o odpowiedzi na innym forum. Tylko przypomniał się grzecznie, a Ty zachowałeś się jak typowy młody gniewny... Wyluzuj i pamiętaj cierpliwość jest cnotą!!!

Budżet nie jest za duży i możliwośći przez to też, potężnego dźwięu nie osiągniesz, raczej delikatny i subtelny. Ja obstawiam za połączeniem Dali IKON 1 + YAMAHA A-S300icon_smile.gificon_smile.gificon_smile.gif
Napisano
Chyba się źle zrozumieliśmy, absolutnie nie mam pretensji do kolego Q21 wręcz przeciwnie jego rady bardzo mi się przydały. Mój post był odpowiedzią skierowaną do kolegi audionet i jego wypowiedzi, która nic nie wniosła do tematu. Dali Ikon 1 przekraczają niestety moje założenia budżetowe (2000 zł na wzmacniacz i kolumny). Czy odległość głośnika od ściany na poziomie ~23 cm jest wystarczająca dla br z tyłu?