kanonier8003 Napisano 3 września 2011 Udostępnij Napisano 3 września 2011 z góry proszę o wyrozumiałość wiem ze temat był wałkowany wielokrotnie ale zaryzukuje. Poszukuję kolumn podłogowych do 2000Pln do pomieszczenia ok 18m słucham w zasadzie wszystkiego ( no może poza klasyką i jazzem). Obecnie posiadam samoróbki niewiadomego pochodzenia napędzane technicsem se a900s(w niedługiej przyszłości też będe wymieniał) więc nie jestem wybredny. Troche poczytalem na forach i ciekawi mnie co sądzicie o tych:mission m35ijamo 608B&W 684dali concept6MAGNAT QUANTUM 655 a może coś innego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 3 września 2011 Udostępnij Napisano 3 września 2011 B&W, DALI, Magnat, tu może być z Technicsem trochę za ostro. Mission i Jamo łagodniej. Ale chyba najlepiej zabrzmią Dali 450 http://www.hifi.pl/gielda/kolumny1000/83731.php Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 7 września 2011 Udostępnij Napisano 7 września 2011 Biorąc pod uwagę Twoje wymagania, zdecydowanie zwróciłbym uwagę na kolumny Mission (np. najnowsze MX4), Tannoy Mercury V4 oraz Dali Concept 6. Przy nieznacznie wyższym budżecie dołożyłbym jeszcze Tonsil Pulse.Serdecznie zapraszam na odsłuchyw przypadku pytań jestem do dyspozycji Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal735r Napisano 9 września 2011 Udostępnij Napisano 9 września 2011 Ostatnio na Allegro staly Magnat Quantum 905 za 1450zł. Zjadają wszystkie wymienione powyzej i wiele innych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radi73 Napisano 9 września 2011 Udostępnij Napisano 9 września 2011 To się Kolego rafal735r horrorów naoglądałeś - zjadająca elektronika, to chyba tylko u Benny Hilla !!!W temacie: Dali 450 - to chyba najlepszy wybór, jeśli dopuszczasz używki... Doskonałe audiofilskie kolumny, które posiadałem dawno temu w systemie stereo. Grają bardzo liniowo - równo całym pasmem, ciepło - zwłaszcza w średnicy, doskonała stereofonia - piękne plany i daleko wychodzący za kolumny dźwięk. No i ten bas - potęga oraz masa, przyzwoicie kontrolowana... Do tego stopnia w swej klasie doskonałe, że jeszcze niedawno: moim wielkim marzeniem był powrót do tej marki i udało się!!!!!!!!!!!!!!!! Bo kto raz się nią zakosztuje, nie będzie chciał już nic innego... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts