Boogie2Night Napisano 26 listopada 2007 Udostępnij Napisano 26 listopada 2007 Witam,trochę kasy sie dostało z pracy i chce sobie kupić wieże i głośniki a nie wiem jakie... A jeśli o kase chodzi to mam 7000zl do wydania.Pokój mam 4x3m głośniki do muzy głośnej mogą być podłogowe i mogą być używane...Poproszę o linki. Z góry dzięki za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 26 listopada 2007 Udostępnij Napisano 26 listopada 2007 Do "łojenie" w pozytywnym tego słowa znaczeniu to tylko Paradigmyi do tego wzmak np.Xindak żeby to napędził. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 26 listopada 2007 Udostępnij Napisano 26 listopada 2007 BoogieCo rozumiesz przez "wieżę"???Równie dobrze może to być mocny tranzystorowy wzmacniacz stereo + odtwarzacz CD + 2 kolumny podłogowe, co lampa z gramofonem lub system wielokanałowy z odtwarzaczem SACD i ciut większą ilością kolumn, że o subwooferze nie wspomnę Czy to ma początek nowego systemu (i coroczne wydatki na nowe elementy...) czy jednorazowy zakup i spokój przez następnych parę lat?Podaj jeszcze trochę szczegółów, jaki rodzaj muzyki preferujesz a czego nie będziesz słuchał ... Na razie wiadomo o 7 tysiącach do wydania i o powierzchni.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baq85 Napisano 26 listopada 2007 Udostępnij Napisano 26 listopada 2007 7 k - to jedyna sensowna wskazówka jaką podałeś, ale postaram się powiedzieć co ja bym zrobił z taką (niewielką) sumką zakładając że ma to być stereo:- wzmacniacz: tutaj decydował bym się na jakąś ruską lampę powiedzmy firmy phase najlepiej po tuningu (choć ta jest chyba ukraińska) mżne je dorwać również w wersji monoblokowch ale wtedy trzeba doliczyć przedwzmacniacz (jeśli nie ma na nich regulacji poziomu głośności) - koszt od 2 k - źródło: nic innego jak tuningowany SONY koniecznie z wersji esd, najlepiej kupić już gotowca albo zamówić i uzgodnić z majsterkowiczem jaki to będzie model (nie każdy nadaje się na tuning) koszt od 500 zł (mam takiego cdka SONY 227esd)- na kolumny musisz przeznaczyć najmniej 2,5 k i to z drugiej ręki w tej cenie polecam konstrukcje DIY na sprawdzonych przetwornikach (mam takie kolumny koszt Studio Hertz minas anor wersja premium) - kabelki: różnice ładujesz w okablowanieMoże uda się zmieścić w budżecie jak dobrze pokombinujesz, tutaj oczywiście podałem najniższe wartości okazyjne za które warto nabyć dany produkt. Namiary na takiego CDka i kolumny mogę podać na PW, chociaż na google też znajdziesz. Mając 7 tyś możesz zlożyć sensowne stereo które posluży Ci na (góra) dwa lata później apetyt wzrośnie i zaczną się roszady Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 26 listopada 2007 Udostępnij Napisano 26 listopada 2007 Niech może zacznie od czegoś "bezobsługowego" czyli tranzystora a nie lamp "wyedukuje" się trochę muzycznie i "sprzętowo" i wtedy będzie być może wiedział czego mu potrzeba.Odradzam kupowanie sprzetu na "wiele lat" zwłaszcza za 7kzł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 26 listopada 2007 Udostępnij Napisano 26 listopada 2007 Fono MasterNie każdy ma ochotę się "edukować" i ewaluować muzycznie ... Są ludzie którzy wydają 10-20 tysięcy na w miarę firmowy wzmacniacz i kolumny z założeniem, że ma to być coś niezłego (i stać ich na to) i ładnego, ale chcą mieć spokój na kolejne parę lat bo ich to za bardzo nie bawi. Krótko mówiąc: odpowiednia jakość i bez szaleństw. I dlatego też nie kupują sobie lampy, sprzęt ma byc gotowy do grania od ręki, żadnego nagrzewania nie dopuszczają A z wymagania głośnego grania przez Boogie to również wychodzi tranzystor - co pokrywa się z Twoją "bezobslugową" sugestią Zakładając "trójkę" na kolumny, "półtora" na zmodyfikowanego CeDeka i "pińcet" na kable - zostaje "dwójka" na piecyk...A cały czas nie wiemy, co się ma jeszcze w tej wieży zmieścićPozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 27 listopada 2007 Udostępnij Napisano 27 listopada 2007 Może Rotel z nową serią B&W ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts