Kolin Napisano 28 listopada 2007 Udostępnij Napisano 28 listopada 2007 Witam. Prawdopodobnie będę miał do wydania 150 zł w sklepie internetowym merlin.pl Chciałem kupić sobie jakąś mini wierze tam ale o dziwo nie ma tam czegoś takiego ;] Więc nie widząc zbytnio nic interesującego na tej stronie postanowiłem sobie kupić zestaw głośników do komputera ;] Jakie byście polecili tak do ok 150 zł na merlin.pl ?? Czekam na propozycje ;] Pozdrawiam Kolin.Edit.Co sądzicie o takich ?? http://merlin.pl/frontend/browse/product/208,562610.html Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 28 listopada 2007 Udostępnij Napisano 28 listopada 2007 Jest to typowa konstrukcja Creative 5.1 z małym subkiem i malutkimi satelitkami. O ile do gier i filmów jeszcze się nadają, to do muzyki już nie bardzo. Jeśli częściej będziesz słuchał muzyki, gdyż miałeś zamiar kupić miniwieże, to za takie same pieniądze poszukaj raczej systemu 2.0 lub 2.1 ze subkiem. Zagra on lepiej od systemu 5.1 . Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolin Napisano 28 listopada 2007 Autor Udostępnij Napisano 28 listopada 2007 Znalazłem coś takiego http://merlin.pl/frontend/browse/product/208,493083.html i http://merlin.pl/frontend/browse/product/208,489523.html i http://merlin.pl/frontend/browse/product/208,494430.html który byście z nich polecili ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 28 listopada 2007 Udostępnij Napisano 28 listopada 2007 Z tej propozycji jeszcze najlepsze są Creative T3100. Pozostałe z mocą 3,8kW zostaw w spokoju, bo czuć od nich tandetą. Jeśli możesz nieco przekroczyć budżet do 171zł, to proponowałbym głośniki Logitech X-230. Są one nieco starsze, ale z dobrą relacją ceny do jakości. Grają mocnym , dynamicznym dźwiękiem, z basem nawet nisko schodzącym, jak na głośniczki komputerowe. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjk Napisano 3 grudnia 2007 Udostępnij Napisano 3 grudnia 2007 Podepnę się do tematu - poszukuję jakiś 5-6 głośników (niekoniecznie na merlin) do komputera do ok 30 m mieszkania. Tak może do 200 zł? Lubię oglądać dużo filmów, grać na komputerze i oczywiście słuchać muzyki Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stanisława Napisano 5 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2008 Kwota jest nie za wielka. Mogę polecić bardzo dobre głośniki Logitech X530. Cena ich spadła na tyle nisko, że bez wahania można je kupić. Spełnią one twoje wymagania, a grają one wyśmienicie. http://www.allegro.pl/item291949968_glosni..._gwarancja.html Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GAWRON___M Napisano 14 stycznia 2008 Udostępnij Napisano 14 stycznia 2008 Te beda o wiele lepsze http://www.modecom.pl/product.php?id=501&categoryId=1model nizszy na allegro kosztuje 215zl Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam22 Napisano 7 lutego 2008 Udostępnij Napisano 7 lutego 2008 Mimo wszystko proponuję dołożyć ze 100 złotych i kupić głośniki Logitech X-540, biorąc pod uwagę stosunek ceny do możliwości na pewno nie będziesz nimi zawiedziony.PozdrawiamAdam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GAWRON___M Napisano 7 lutego 2008 Udostępnij Napisano 7 lutego 2008 Mimo wszystko w porownaniu do mode comow bedziesz zawiedziony.Jeszcze model 5500logitecha to bym zrozumial. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stanisława Napisano 9 lutego 2008 Udostępnij Napisano 9 lutego 2008 Tylko nie Modecom. Mam nie miłe doświadczenia z ich głośnikami. Nawet na tym forum opisywane są przygody z tymi głośnikami. Nie polecam ich. Głośniki Logitech X-540 czy starsze X-530 nie są tak awaryjne, a jest ich w użytkowaniu o wiele więcej jak Modecomów. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GAWRON___M Napisano 9 lutego 2008 Udostępnij Napisano 9 lutego 2008 Moj komplet po naprawie gwarancyjnej chodzi bez zarzutu i sie smieje Logitechom w twarz. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stanisława Napisano 9 lutego 2008 Udostępnij Napisano 9 lutego 2008 Aż znowu nie padnie. Konstrukcja jest niedopracowana i dlatego są tak częste uszkodzenia już na początku użytkowania. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GAWRON___M Napisano 10 lutego 2008 Udostępnij Napisano 10 lutego 2008 Byl uszkodzony juz jak kupilem,WADA FABRYCZNA.Chinczycy skladaja na glodniaka i dlatego tak jest. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom_ku13 Napisano 21 lutego 2008 Udostępnij Napisano 21 lutego 2008 a co myślicie o Genius SW-HF5000 ?? Dużo lepsze od Logitechów x-530?? mam stosunkowo niewielki pokój więc z geniusami będzie problem z rozmieszczeniem :/ Chodzi mi o jakość dźwięków no i bass ale jak Genki są o wiele lepsze to chyba warto szafe wypiepszyć Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom_ku13 Napisano 22 lutego 2008 Udostępnij Napisano 22 lutego 2008 A dajcie spokój...dzisiaj testowałem u kumpla te Logitech x-530 i powiem tak...nie warte swojej ceny. Takie małe pierdziawki, co jak zobaczyłem to aż nie wierzyłem że to te Logi :/ Małe to jakieś, a dźwięk...hmm może do nagłośnienia pokoju 2x2 w bloku to by sie nadały, bo do większego to zapomnijcie, BASS to raczej basik!!!! Ludzie chyba nie słyszeli basu który pobudza o szybsze bicie serca!! Ja myślałem kiedyś że to naprawde gra tak ładnie jak niektórzy piszą, ale widocznie ktoś porównywał do dźwięku z komórki, bo do Geniusów sw-hf to cała wieczność je dzieli Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebse Napisano 23 lutego 2008 Udostępnij Napisano 23 lutego 2008 Słyszałem te Geniusy w akcji i ogólnie to fajnie grają, ale jak na mój gust to basu jest zdecydowanie za dużo i bez kontroli. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stanisława Napisano 25 lutego 2008 Udostępnij Napisano 25 lutego 2008 Cytat A dajcie spokój...dzisiaj testowałem u kumpla te Logitech x-530 i powiem tak...nie warte swojej ceny. Takie małe pierdziawki, co jak zobaczyłem to aż nie wierzyłem że to te Logi :/ Małe to jakieś, a dźwięk...hmm może do nagłośnienia pokoju 2x2 w bloku to by sie nadały, bo do większego to zapomnijcie, BASS to raczej basik!!!! Ludzie chyba nie słyszeli basu który pobudza o szybsze bicie serca!! Ja myślałem kiedyś że to naprawde gra tak ładnie jak niektórzy piszą, ale widocznie ktoś porównywał do dźwięku z komórki, bo do Geniusów sw-hf to cała wieczność je dzieli A co na to kumpel?Fajna antyrecka dla x530. Ale nie oznacza to wszyscy rzucą się po te wspaniałe Geniusy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom_ku13 Napisano 28 lutego 2008 Udostępnij Napisano 28 lutego 2008 no kumpel chwali swoje, bo mu głupio że tyle kasy wydał (230zeta) a mógł 70 dołożyć i kupić Geniusy ;] Ale ja już wiem co wybrać przynajmniej Czy ktoś jeszcze słyszał te Logi na żywca? czy tylko znacie opinie z netu? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stanisława Napisano 29 lutego 2008 Udostępnij Napisano 29 lutego 2008 Jednak wolę Logitech x-530. Z ceną 199 zeta nie mają konkurencji. Nie trzeba czytać opinii w necie żeby sobie ich posłuchać. Są do nabycia w prawie każdym sklepie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qris007 Napisano 29 lutego 2008 Udostępnij Napisano 29 lutego 2008 Ja też sie zastanawiam nad głośnikami do 300zł i nie wiem co wybrać :/ Chciałbym jakieś dobrze brzmiące do nagłośnienia pokoju (w domu) 20m2 !! Co polecacie? Logitech x-530 wystarczy, czy jak kolega tom_ku napisał to istna lipa? Geniusy5000 jak są o wiele wiele epok lepsze to pewnie je, ale sie waham:/ Kto słyszał jeszcze te logi w akcji i może sie wypowiedzieć czy są wystarczające? Zależy mi na basie żeby serce buzowało i wnętrzności latały, a sądząc po Logach x-530 to takich emocji chyba nie dadzą (moge sie mylić).... Mam integre karte SIS 7012 więc nie wiem czy wogóle 5.1 pójdzie na niej, a nie wiem jak to sprawdzić mam czy ona obsługuje system 5.1!!!! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stanisława Napisano 2 marca 2008 Udostępnij Napisano 2 marca 2008 No cóż Geniusy są o połowę ceny droższe od x530, więc nie ma co sie dziwić że grają lepiej. Cytat Mam integre karte SIS 7012 więc nie wiem czy wogóle 5.1 pójdzie na niej, a nie wiem jak to sprawdzić mam czy ona obsługuje system 5.1!!!! Jest to karta dwukanałowa stereo, więc można podłączyć tylko system 2.0 lub 2.1. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qris007 Napisano 16 marca 2008 Udostępnij Napisano 16 marca 2008 No dobra ale gdzieś czytałem na forum że u ludzi chodzi system 5.1 na SiS7012 . Mam już te Geniusy są iście wypasione wogóle miodzio, ale mi grają tylko 2 głośniczki na tej karcie :/ heh Może ktoś podłączył jakoś system 5.1 pod tą karte(niby ma przetwornik AC97 i 3 wyjścia z tyłu)?? Może sterowniki potrzebne nowsze? POMOCY Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 16 marca 2008 Udostępnij Napisano 16 marca 2008 Zależy jaką masz płytę główną. U jednych jest możliwość pracy w trybie 5.1 u innych nie ma. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qris007 Napisano 16 marca 2008 Udostępnij Napisano 16 marca 2008 Karta zintegrowana SiS7012 na płycie M935D ...nigdzie nie moge się doszukać specyfikacji tej płyty :/ Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 16 marca 2008 Udostępnij Napisano 16 marca 2008 Tu piszą o systemie audio 2 kanałowym.http://www.pcchips.com.tw/PCCWebSite/Produ...D=1&LanID=0 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts