DJhubertus11 Napisano 7 lutego 2012 Udostępnij Napisano 7 lutego 2012 witam ostatnio zakupiłem wzmacniacz z firmy JVC A-K11. wzmacniacz sprawuje się bardzo dobrze. Mam zamiar dokupić dwa altusy 110 ale nie wiem czy wzmacniacz te altusy uciągnie (czy będą dobrze grały). proszę o najszybszą odpowiedzi. pazdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 7 lutego 2012 Udostępnij Napisano 7 lutego 2012 Wzmacniacz najprawdopodobniej "uciągnie" bez problemu bo można było Altuski wysterować byle Technicsem z "niskiej półki".Jednak "uciągnie" a dobrze zagra, to dwa różne zagadnienia. Moim zdaniem jeśli słyszałeś sprzęt nieco lepszy niż komputerowe głośniczki, miniwieża czy tanie kino domowe, brzmienie Cię raczej rozczaruje. O ile masz choćby średni słuch i wymagania. Po prostu Altusy to synonim złego brzmienia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJhubertus11 Napisano 7 lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 7 lutego 2012 czemu altus to synonim złego brzmienia ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 7 lutego 2012 Udostępnij Napisano 7 lutego 2012 Bo Altusy nie grają równym pasmem, a bas mimo że jest go sporo, to nie jest najwyższych lotów.I wiele osób woli małe kolumny podstawkowe, w których bas będzie szybszy a pasmo bardziej neutralne.Choć swoja drogą to i tak uważam 110 za najlepsze z serii 75/110/140.Poza tym - Twój JVC to najniższy model tej firmy, nie jest zbyt mocny. Mimo dużej sympatii jaką darzę tą firmę - wolałbym wyższe modele. Szczególnie że w przypadku sprzętu używanego różnice nie są duże A na jakich kolumnach teraz grasz?Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJhubertus11 Napisano 8 lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 8 lutego 2012 obecnie gram na kolumnacz AUDION BM-08 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 8 lutego 2012 Udostępnij Napisano 8 lutego 2012 hmmm - rewelacji nie ma...i w takim przypadku chyba te Altusy będą lepsze...A na jakiej powierzchni to gra?Bo pewnie znajdzie się coś lepiej grającego zarówno od Altusów jak i od Audiotonów Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJhubertus11 Napisano 9 lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 9 lutego 2012 narazie gram w pokoju o powierzchni 5 m2 ale zamierzam grać na osiemnastkach itp pozdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 10 lutego 2012 Udostępnij Napisano 10 lutego 2012 Jeżeli zamierzasz grać na imprezach - to może lepiej zostać na tych kolumnach które masz i traktować je "wyjazdowo" i ew. dokupić końcówke mocy np. Sharp 7700...a do pokoju kupić sobie mniejsze kolumny podstawkowe?Bo dla mnie Altusy 110 w małym pokoju to masakra Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 10 lutego 2012 Udostępnij Napisano 10 lutego 2012 RoRo dobrze pisze. Moja znajoma miała altusiki w niewiele większym pokoju. Było słychać jedno wielkie buuuuuuuum i czasami tsss tsss. Poza tym raczej niewiele więcej Musisz się zdecydować. Do 5m2 (dobrze policzyłeś?) to wyłącznie monitory (podstawkowe) i raczej z otworem bassrefleks z przodu obudowy albo obudowa zamknieta, czyli bez "dziurki". A na imprezy trza by inne kalumnie i tu pewnie Altusy by się nadały.Tak uniwersalnie się nie da, to tak jakbyś kupił ciężarówkę i chciał przy okazji z rodzinką sobie pojeździć z fasonem po mieście albo na zakupy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJhubertus11 Napisano 11 lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 11 lutego 2012 a to na imprezy bym miał altuski a do pokoju te z audionu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 11 lutego 2012 Udostępnij Napisano 11 lutego 2012 A zadowolony jesteś z tych kolumn AUDION BM-08 ?Bo jeżeli tak i nie chcesz nic zmieniać to te Altusy 110 mogą być jako kolumny "imprezowe"Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJhubertus11 Napisano 15 lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 lutego 2012 wczoraj grałem na szkolnej dyskotece i audiony się bardzo dobrze sprawowały ale wzmacniacz sie bardzo grzał co mam zrobić Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 15 lutego 2012 Udostępnij Napisano 15 lutego 2012 Co zrobić?Wymienić wzmacniacz na mocniejszy - albo od razu kupić wzmacniacz estradowy albo końcówkę mocy.A wtedy małego JVC możesz zostawić w domu i do tego potem jakieś mniejsze kolumny.A tak na szybko - to możesz rozkręcić wzmacniacz i go odkurzyć w środku, bo pewnie nie jest sterylnie czysty.Może to trochę pomóc.Jako minimum (i działający z kolumnami 4ro omowymi) jest np. taki JVC AX-411 za 169zl http://allegro.pl/jvc-ax-411-240-watts-jap...2109299408.htmlalbo starszy AX-30 za 139złhttp://allegro.pl/fajny-wzmacniacz-jvc-a-x...2108249878.htmlNie znam sprzedajacych - oferty przykładowe.. i jakby co, to wato poprosić o lepsze zdjęcia...Jak wcześniej pisałem - to dość słaby wzmacniacz i takie są efekty...Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJhubertus11 Napisano 1 marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 1 marca 2012 jak moge do tego wzmaka dorobić chłodzenie ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 2 marca 2012 Udostępnij Napisano 2 marca 2012 Musiałbyś znaleźć i wyprowadzić napięcie (np. 12 V dla wentylatorów komputerowych), ale czy warto się bawić?Nadal będzie to niezbyt mocny wzmacniacz...Dorobisz chłodzenie - ale jak nadal będziesz grał na maksimum, to będą duże zniekształcenia i można zniszczyć wzmacniacz i/lub głośniki.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DJhubertus11 Napisano 6 marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 marca 2012 pomurzcie mi w szukaniu jakieś końcówki mocy lub wzmaka z mixerem do 150zł taki na początek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 6 marca 2012 Udostępnij Napisano 6 marca 2012 A masz w Twoim wzmacniaczu wyjście z przedwzmacniacza czyli PRE OUT? Inaczej do końcówki potrzebny będzie jeszcze osobny przedwzmacniacz.Choć i tak nie wiem, czy się za 150zł coś akceptowalnego kupi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 6 marca 2012 Udostępnij Napisano 6 marca 2012 Ten JVC nie ma wyjście Pre-Out i końcówki mocy nie podłączysz...A co do propozycji zakupu w cenie około 150zł to nic się nie zmieniło od naszych poprzednich postów, część sprzętów nadal można kupić na Allegro.PozdrawiamPS. Pomóżcie ... - już chyba pomogliśmy?Przynajmniej w ortografii Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts