12Carlos21 Napisano 6 maja 2012 Napisano 6 maja 2012 Witam serdecznie mam poważny problem z wymienionymi powyżej produktami tj słuchawki PHILIPS SHP2500 http://www.euro.com.pl/sluchawki/philips-s...dowe.bhtml#opisPHILIPS SBC HPI95 http://www.skapiec.pl/site/cat/49/comp/87913Mianowicie przechodząc do sedna problemu gdy podłączam SBC HPI95 do wieży (która jest podłączona do komnputera) to dźwięk jest w porządku, jest możliwość ustawienia głośności na naprawdę wysokim poziomie. Natomiast gdy podłączam słuchawki SHP.... to dźwięk jest naprawdę słaby chodzi konkretnie o poziom głośności. Mimo , że ustawienia poziomu głośności są na maksymalnym poziomie w komputerze, w programie odtwarzającym filmy oraz na kablu słuchawki , które posiadają dodatkowo regulację głośności i tak poziom dźwięku jest cichy w porównaniu do SBC . Dlaczego tak się dzieje przecież SHP... są o wiele lepszymi słuchawkami a poziom głośności jest bardzo słaby ? Nadmieniam , że słuchawki SHP mają długość kabla około 3 metrów, a SBC tylko metr, ale to chyba nie powinno wpływać na poziom dźwięku ??Proszę o poradę, czy to wina słuchawek ?Z góry dziękuję za wypowiedzi.Pozdrawiam Odpisz, cytując
pacio94 Napisano 6 maja 2012 Napisano 6 maja 2012 Ciężko powiedzieć w czym jest problem. Te drugie grają dużo ciszej czy nie tak samo głośno? Może po prostu pierwsze są łatwiejsze do wysterowania (impedancja, efektywność), może Ci się kabel gdzieś obluzował w drugich (na innych urządzeniach grają tak samo głośno?). W sumie trudno wyrokować... Odpisz, cytując
12Carlos21 Napisano 6 maja 2012 Autor Napisano 6 maja 2012 Grają ciszej potrzeba maksymalnej głośności na wieży aby dźwięk był w średnim stopniu słyszalny. Natomiast gdy podłączę te krótsze na kablu to na takim samym poziomie są bardzo głośne o co tu chodzi ? Odpisz, cytując
RoRo Napisano 6 maja 2012 Napisano 6 maja 2012 Dziwne, bo raczej nie powinno być aż takiej róznicy.Wg danych technicznych oba Philipsy mają taką samą impedancję 32 omy.Jednak jest spora różnica w czułości - bo SHP mają 106dB przy 98 dla SBC.Przy SHP 2500 jest informacja, że kabel ma 6metrów (pisałeś o 3metrach)a SBC 195 - 2 metry (pisałeś o 1m)robiłeś coś z kablami - czy takie były oryginalnie? Słuchawki kupowałeś jako nowe?Jak masz możliwość - poszukaj jakiegoś przedłużacza kabla słuchawkowego i sprawdź, jak zagrają SBC na takim przedłużaczu.Sprawdzałeś podłączenie bezpośrednio pod kartę dźwiękową w kompie?Pozdrawiam Odpisz, cytując
12Carlos21 Napisano 6 maja 2012 Autor Napisano 6 maja 2012 Tak przepraszam moja wina 2 i 6metrow to poprawne dlugosci. Nie nie sprawdzałem pod karte muzyczna. Tzn trzeba podlaczyc sluchawki z tylu kompa tak ? Odpisz, cytując
Aezmo Napisano 6 maja 2012 Napisano 6 maja 2012 Cytat Nie nie sprawdzałem pod karte muzyczna. Tzn trzeba podlaczyc sluchawki z tylu kompa tak ? Tak. W niektórych komputerach można podłączyć mikrofon i słuchawki z boku. Odpisz, cytując
12Carlos21 Napisano 7 maja 2012 Autor Napisano 7 maja 2012 Tak już próbowałem i nadal jest tak samo . Odpisz, cytując
Recommended Posts