error20 Napisano 24 maja 2012 Udostępnij Napisano 24 maja 2012 Mój brat zbiera płyty(cd i lp) nazbierałą sie już tego cała sterta, ale nie dorobił sie jeszcze gramofonu ani głośników(komputerowe sie nie licza:P) chcemy mu kupic prezent na urodziny. Mamy 400zł, na gramofon zbiera, wiec chcielismy kupić głośniki. Kupi sie cos sensownego do 400? Najlepiej gdyby można je było podpiąć do laptopa, a w przyszłości do gramofonu.Jako że jestem w tych sprawach zielony zdaje sie na wasza wiedze:)Jeśli to ma jakieś znaczenie to słucha głównie rapu/reggae(zagranicznego).PS: mieszka w bloku wiec bardziej zalezy mu na jakości niż na mocy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 24 maja 2012 Udostępnij Napisano 24 maja 2012 Jeśli w ogóle to tylko i wyłącznie wybierając ze sprzętu używanego. Potrzebujesz wzmacniacza z wejściem PHONO (specjalny stopień korekcyjny dla gramofonów) i dwóch kolumn głośnikowych. Licząc po 200zł za część zestawu jest średnio nawet na rynku wtórnym, gdyby było 600, a najlepiej 800zł to możnaby już wyczarować całkiem niezły zestawik. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
error20 Napisano 24 maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 maja 2012 A sam wzmacniacz za 400? Chodzi mi głównie żeby miał juz coś a on potem powoli bedzie sobie kupować reszte. On nie jest jakims dużym audiofilem wiec napewno nie bedzie kupował bardzo drogiego gramofonu(z reszta nie ma na to pieniedzy) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 25 maja 2012 Udostępnij Napisano 25 maja 2012 Pytasz o nowy czy używany? Nowego nie da się za tyle kupić, nie licząć chińskich produktów, które nie są godne polecenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
error20 Napisano 25 maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 25 maja 2012 A z używek czego szukać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 25 maja 2012 Udostępnij Napisano 25 maja 2012 Poszukaj tutaj hifi.pl, największa szansa na trafienie czegoś "od audiofila". Dodatkowo warto znaleźć coś blisko miejsca zamieszkania, żeby odebrać osobiście, obejrzeć, może sprawdzić na miejscu czy działa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
error20 Napisano 26 maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 maja 2012 Znalazłem http://www.hifi.pl/gielda/wzmint/102238.php ma wejscie PHONO, ofereta z mojego miasta. Co o tym sądzisz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 27 maja 2012 Udostępnij Napisano 27 maja 2012 Na początek będzie spoko, o ile oczywiście jest w dobrym stanie technicznym PS: Właśnie wróciłem z Częstochowy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Angel Napisano 28 maja 2012 Udostępnij Napisano 28 maja 2012 Cytat PS: Właśnie wróciłem z Częstochowy icon_biggrin.gif Pacio94, modliłeś się na Jasnej Górze o lepszy sprzęt, czy też dziękowałeś za obecny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 28 maja 2012 Udostępnij Napisano 28 maja 2012 Powinienem się chyba pomodlić, żeby jakiś lepszy się pojawił jednak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamc Napisano 28 maja 2012 Udostępnij Napisano 28 maja 2012 Cytat Powinienem się chyba pomodlić, żeby jakiś lepszy się pojawił jednak Nie jesteś aby zachłanny?? Najpierw powinieneś (w takim miejscu !!!) podziękować, potem się nieco , a potem dopiero prosić o lepsze (nie zapominając o tacy ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacio94 Napisano 28 maja 2012 Udostępnij Napisano 28 maja 2012 Nie no Panowie, ja tam się ściskałem z Ojcem Dyrektorem (tak tym ), więc teraz nic tylko czekać na dary z niebios Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts