Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam
Proszę o opinię odnośnie tych kabelków

http://allegro.pl/interkonekt-klotz-high-f...2686856273.html
[ Interkonekt KLOTZ High Fidelity NAKAMICHI ]

Potrzebuję kabli do połączenia mojego CD, ze wzmacniaczem. Poszukuję niedrogich, w miarę poczciwych kabli. Jeśli miałbym zakreślić budżet, to do 150 zł, za komplet.
Nie mam pojęcia i doświadczenia, dlatego proszę o opinie propozycji powyżej. Cena do przyjęcia dla Mnie i wydaje mi się, że nie jest to kulawy produkt.
Oczywiście jestem otwarty na inne propozycje, także kabli używanych.
Dziękuję i Pozdrawiam.
Napisano
Cytat

Witam
Proszę o opinię odnośnie tych kabelków

http://allegro.pl/interkonekt-klotz-high-f...2686856273.html
[ Interkonekt KLOTZ High Fidelity NAKAMICHI ]

Potrzebuję kabli do połączenia mojego CD, ze wzmacniaczem. Poszukuję niedrogich, w miarę poczciwych kabli. Jeśli miałbym zakreślić budżet, to do 150 zł, za komplet.
Nie mam pojęcia i doświadczenia, dlatego proszę o opinie propozycji powyżej. Cena do przyjęcia dla Mnie i wydaje mi się, że nie jest to kulawy produkt.
Oczywiście jestem otwarty na inne propozycje, także kabli używanych.
Dziękuję i Pozdrawiam.

Mam dokładnie te przewody.
Według mnie troszkę więcej góry mam niż w kablach sommercable spirit xxl
Ale w ślepym odsłuchu - nie uwierzę że ktoś by je odróżnił
CD mam wypożyczone od stelaudio a wzmacniacz to nad 317 i kolumny KEF iq3
Na fajnie zrobionych płytach basu jest akurat

Genesis "selling england ...." boskie

acha miałem jakieś takie czerwone kabelki za 200-300zł - według mnie nie ma sensu dopłacać icon_smile.gif
Napisano
Dzięki za odpowiedż.
Ja słucham na Sansui 717 i Kappach 7.2. Okazyjnie dokupiłem kable głośnikowe Xindak sc-01. Reszta łączeń to ,,kapota,, icon_neutral.gif .
Pomyślałem więc, że najwyższa pora to zmienić. Jak pisłem nie szukam czegoś bardzo drogiego, ale te wyglądają na solidne. Mają dobre końcówki, kabel też nie jest kiepski, chyba... icon_smile.gif
Też kupowałeś on Nich ?
Napisano
Cytat

Dzięki za odpowiedż.
Ja słucham na Sansui 717 i Kappach 7.2. Okazyjnie dokupiłem kable głośnikowe Xindak sc-01. Reszta łączeń to ,,kapota,, icon_neutral.gif .
Pomyślałem więc, że najwyższa pora to zmienić. Jak pisłem nie szukam czegoś bardzo drogiego, ale te wyglądają na solidne. Mają dobre końcówki, kabel też nie jest kiepski, chyba... icon_smile.gif
Też kupowałeś on Nich ?

tak - przesyłka natychmiastowa ale bez informacji o tym że wysyłają
Napisano
Ok. A powiedz mi jeszcze, jak z wykonaniem ? Piszą, że wykonują te kabelki na zamówienie i montują sami. No i jak to wygląda, w Twojej opinii ?
Wszystko jest dobrze i solidnie dopracowane ? A jeszcze odnośnie Twojej uwagi na temat ich brzmienia. Czyli, grają bardziej sucho od tych które miałeś wcześniej. A jak jest z dołem ? Zabrały troszeczkę głębi ? Jak to wygląda według Ciebie ?
Napisano
Cytat

Ok. A powiedz mi jeszcze, jak z wykonaniem ? Piszą, że wykonują te kabelki na zamówienie i montują sami. No i jak to wygląda, w Twojej opinii ?
Wszystko jest dobrze i solidnie dopracowane ? A jeszcze odnośnie Twojej uwagi na temat ich brzmienia. Czyli, grają bardziej sucho od tych które miałeś wcześniej. A jak jest z dołem ? Zabrały troszeczkę głębi ? Jak to wygląda według Ciebie ?

Nie mam zbyt dużego doświadczenia
Według mnie faktycznie jest to niezła robota
Co do brzmienia to chyba trochę dołu zabrało ale z drugiej strony tak jak pisałem wcześniej to tam gdzie ten dół powinien być to jest
Troszkę mam problem z dokładnym opisaniem bo te moje KEFy nie do konca potrafią cicho grać - jutro może uda mi się posłuchać to ci napiszę o moich wrażeniach dokładniej?
Postaram sie zrobić zdjęcia - przewodom icon_biggrin.gif
Napisano
http://upload.pbase.com/fafniak/image/146781940
Tu masz link do zdjęć - możesz kliknąć na original -wejdziesz w większy rozmiar zdjecia
Ten folder to taki śmietnik - różne tam mam pierdółki icon_smile.gif

A co do brzmienia....
To niestety - nie potrafię.
Słysze różnice pomiędzy kabelkiem poprzednim jaki używałem (oehlbach NF1) a tym klotzem czy sommerem ..... ale pomiędzy tymi dwoma ostatnimi - jest jakaś różnica ale nei potrafiłbym jej sprecyzować - mam raczej zbyt słaby sytem zeby bawić się w takie opinie...